Έγγραφο του Βουλευτή ΠΕ Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη για το Επίδομα Προβληματικών Περιοχών για τους υπαλλήλους του Δημοσίου και των Ο.Τ.Α. των πόλεων της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας

By on 11/05/2021

Σε συνέχεια της από 12/4/2021 κοινοβουλευτικής παρέμβασής μου προς τον Υπουργό των Εσωτερικών κ. Βορίδη, με το από 26/4/2021 έγγραφό μου προς τον Υπουργό των Οικονομικών, ζήτησα τη χορήγηση του επιδόματος προβληματικής περιοχής σε υπαλλήλους του Δημοσίου και των ΟΤΑ, των πόλεων της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας, που μέχρι σήμερα εξαιρούνται από αυτό, όπως αναλυτικά περιγράφεται σε σχετικό υπόμνημα που μου απέστειλε ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και το οποίο έχει ως ακολούθως:

«Με την ΚΥΑ ΔΙΔΑΔ/Φ.50/265/29847/30.10.1992 (ΦΕΚ 667 Β ́) και τις τροποποιήσεις που επήλθαν σ’ αυτήν, ορισμένες περιοχές της χώρας μας, όπως και ο Νομός Κοζάνης, χαρακτηρίστηκαν προβληματικές, λόγω των συνθηκών διαβίωσης, επικοινωνίας, στέγασης, του υψόμετρου, του παρατεταμένου χειμώνα, της μόλυνσης του περιβάλλοντος και του αυξημένου κόστους ζωής.

Αυτοί ήταν και οι λόγοι για τους οποίους θεσπίστηκε το επίδομα προβληματικής περιοχής και χορηγήθηκε σε όλους τους υπαλλήλους του δημοσίου και των ΟΤΑ που εργάζονται στις περιοχές αυτές. Στη συνέχεια υπήρξαν τροποποιήσεις σχετικά με το συγκεκριμένο επίδομα, με αποτέλεσμα να χορηγείται σε όλους τους υπαλλήλους που εργάζονται στον Νομό Κοζάνης, εκτός από αυτούς που εργάζονται στη πόλη της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας. Το 2019 φάνηκε ότι με το ΦΕΚ 2326/Β/8/14.06.2019 η αδικία θα διορθώνονταν. Αυτή αποκαταστάθηκε εν μέρει, καθώς το επίδομα λαμβάνουν πλέον και υπάλληλοι που λόγω αμφισβητούμενης ερμηνείας της προηγούμενης ΚΥΑ δεν το έπαιρναν, αλλά εξακολουθεί να είναι ελλιπές και άδικο.

Η περιοχή μας, η ΠΕ Κοζάνης, όπως γνωρίζετε βιώνει την μεγαλύτερη ανεργία σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και βρίσκεται μπροστά στη μεγάλη κρίση που θα δημιουργήσει η απολιγνιτοποίηση. Μιας διαδικασίας που όλα δείχνουν ότι θα οδηγήσει την Δυτική Μακεδονία σε ακόμη μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας. Είναι πλέον καιρός να διορθωθεί αυτή αδικία για τους εργαζόμενους του δημοσίου και των Ο.Τ.Α των πόλεων της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας, που εξαιρούνται μέχρι και σήμερα από το επίδομα προβληματικής περιοχής. Ζητάμε λοιπόν την προσοχή, την υποστήριξη και την αμέριστη συμπαράστασή σας όσο πιο ενεργά γίνεται.»

 

Συνεχίζω την προσπάθεια και ευελπιστώ για τη δίκαιη αντιμετώπιση και αυτού του αιτήματος! 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: