Άρθρο παρέμβαση Μάκη Ιωσηφίδη για τις εθνικές εκλογές

By on 01/07/2019

Ναι πράγματι, αποφασίζουμε για το μέλλον μας!

Η χειρότερη, κατά την άποψή μου, Κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών μετράει ημέρες…

Ο απολογισμός αυτών των τελευταίων ετών είναι τραγικός, καθώς τα αποτελέσματα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι ορατά στην Ελληνική κοινωνία και θα γίνονται συνεχώς πιο έντονα τα επόμενα χρόνια. Είναι επιτακτική ανάγκη να θέσουμε αναχώματα σε αυτή την εξέλιξη, έτσι ώστε να αμβλύνουμε τις επιπτώσεις της καταστροφικής θητείας που, ευτυχώς, τελειώνει.

Μέσα σε αυτό το ζοφερό οικονομικά και κοινωνικά κλίμα η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν καταθέσει στον Ελληνικό λαό ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, που αποτελείται από μία δέσμη εφαρμόσιμων προτάσεων, οι οποίες διασυνδέονται μεταξύ τους και αλληλοσυμπληρώνονται αποκτώντας με τον τρόπο αυτό πολλαπλασιαστική δύναμη.

Είναι από τις λίγες φορές στη χώρα μας που ένα πολιτικό κόμμα, που φιλοδοξεί να κυβερνήσει, δεν παρουσιάζει όμορφες και εύπεπτες λύσεις. Η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν χαϊδεύει αυτιά και δεν υπόσχεται ανέφικτες λύσεις, τύπου προγράμματος Θεσσαλονίκης. Ο Πρόεδρος και τα στελέχη του κόμματος, ενός πολιτικού οργανισμού με βαθύτατα ευρωπαϊκή φιλοσοφία, συμπεριφέρονται με απόλυτο σεβασμό στον Ελληνικό λαό, τον κοιτάζουν στα μάτια και παρουσιάζουν λύσεις που είναι υλοποιήσιμες και κοστολογημένες. Παρουσιάζουν αυτό ακριβώς που θέλουν να κάνουν όταν σχηματιστεί η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Με ατράνταχτα επιχειρήματα και σοβαρές προτάσεις γίνεται η προσπάθεια να αναχαιτιστεί η παροχολογία και η διαστρέβλωση της αλήθειας, στην οποία έχουν κάνει διδακτορική διατριβή τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το διαζύγιο με την αλήθεια που έχουν πάρει στον ΣΥΡΙΖΑ, θα μας κοστίσει! Όπως επίσης θα μας κοστίσουν και οι αριστερίστικες εμμονές που έγιναν νόμοι του κράτους.

Ήδη βλέπουμε τα καταστροφικά αποτελέσματα της απλής αναλογικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πολλοί είναι η δήμαρχοι που δεν θα έχουν την απαιτούμενη πλειοψηφία στα Δημοτικά Συμβούλια, ούτε καν μέσα από πολιτικές συναινέσεις και συνεργασίες. Αυτοί οι δήμαρχοι δεν θα έχουν τη δυνατότητα να ανατρέξουν στις κάλπες εάν το Δημοτικό τους Συμβούλιο δεν εγκρίνει για παράδειγμα τον προϋπολογισμό του δήμου που διοικούν και δεν θα μπορούν να προμηθευτούν ούτε χαρτί για τους εκτυπωτές του δημαρχείου. Θα αποτελούν έρμαιο του καθενός και τρωτοί σε ανατολίτικα παζάρια, προκειμένου να διοικήσουν στοιχειωδώς…

Κάτι αντίστοιχο θα γίνει και σε εθνικό επίπεδο εάν η Νέα Δημοκρατία δεν λάβει ισχυρή εντολή και δεν μπορέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να σχηματίσει Κυβέρνηση. Ευχή όλων είναι να δείξουν τα πολιτικά κόμματα την απαραίτητη ωριμότητα και να σχηματιστεί Κυβέρνηση σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας, αλλά αυτό είναι ένα μεγάλο ρίσκο… Εάν δεν σχηματιστεί Κυβέρνηση θα προχωρήσουμε αναγκαστικά σε νέες εκλογές, με την απλή αναλογική αυτή τη φορά… Εκεί τα περιθώρια κυβερνησιμότητας της χώρας στενεύουν!

Δημιουργεί ένα αίσθημα έντονης δυσφορίας το γεγονός ότι κάποια πολιτικά στελέχη που ανήκαν μέχρι πρόσφατα στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας και έχουν ωφεληθεί πολλαπλά, δεν αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης και προτάσσουν τα δικά τους ατομικά συμφέροντα έναντι του κοινού καλού. Αντί να συστρατευτούν κάτω από οποιαδήποτε ιδιότητα και να στηρίξουν την προσπάθεια να βγάλουμε τη χώρα από το τέλμα, προτιμούν να έρθουν σε αντιπαράθεση και ουσιαστικά να δυναμιτίσουν αυτή την κοινή προσπάθεια μέσα από άλλους πολιτικούς χώρους. Η πολιτική δεν είναι ποδόσφαιρο και τα πολιτικά κόμματα δεν είναι ποδοσφαιρικές ομάδες που μπορούν να στηρίζονται σε μεταγραφές. Πολύ περισσότερο τα πολιτικά πρόσωπα κάνουν κακό στον εαυτό τους και την ίδια τη Δημοκρατία όταν συμπεριφέρονται σαν ποδοσφαιριστές ερασιτεχνικών ομάδων, που όταν δεν τους κάνει τα χατίρια ο προπονητής μεταπηδούν στην ομάδα του διπλανού χωριού. Έχω πίστη στον Ελληνικό λαό και ειδικότερα στον κόσμο του νομού μας ότι θα απομονώσει πολιτικά αυτές τις παρουσίες και θα δώσει ένα ηχηρό δημοκρατικό μήνυμα.

Πιστεύω ακράδαντα ότι οι εκλογές της 7ης Ιουλίου είναι ιδιαίτερα κρίσιμες! Αν και ο Ελληνικός λαός πολύ πρόσφατα προσήλθε στις κάλπες για τις εκλογές της Αυτοδιοίκησης και τις Ευρωεκλογές, που οδήγησαν στον ΣΥΡΙΖΑ σε συντριπτική ήττα και ανάγκασαν τον κ. Τσίπρα να κηρύξει εθνικές εκλογές, πρέπει να δώσουμε όλοι μας το δυναμικό παρόν στην κάλπη.

Σε αυτές τις εκλογές κρίνεται το μέλλον μας και το δίλημμα είναι πιο ισχυρό από ποτέ άλλοτε: θα οδηγήσουμε τη χώρα σε περιπέτειες και αδιέξοδο ή θα της δώσουμε την ευρωπαϊκή προοπτική που της αρμόζει;

Τα αδιέξοδα είναι μπροστά μας και μόνο μία ισχυρή Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη μπορεί να τα άρει! Φυσικά, υπάρχουν «σειρήνες» σε διάφορους κομματικούς μηχανισμούς που καλούν το λαό σε διαφορετικές επιλογές, όμως είναι σίγουρο ότι οδηγούν κι αυτές σε αδιέξοδα. Η κατάσταση είναι κρίσιμη και απαιτείται συστράτευση, προκειμένου να βγάλουμε τη χώρα από τα αδιέξοδα. Δεν πρέπει να πάει καμία ψήφος χαμένη, είναι πατριωτικό μας καθήκον! 

 

Μάκης Ιωσηφίδης

 

Επιχειρηματίας

πρώην Δήμαρχος Αμυνταίου

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: