ΠΥΛΗ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

By on 12/01/2007

Το ΕΑΠ ανοίγει τις πύλες του προς τον Κόσμο


Με το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου που εδρεύει στην Πάτρα οι κύριοι Κωνσταντίνος Τσαμαδιάς (Γ.Γ. Εκπαίδευσης Ενηλίκων) και Παναγιώτης Σιαφαρίκας (χθες το πρωί) μετά από την συνάντηση που είχαν με το δήμαρχο ΠτολεμαÀδας Γρηγόρης Τσιούμαρη ανακοίνωσαν τη δημιουργία πύλης στη Δυτική Μακεδονία με έδρα την ΠτολεμαÀδα μέσω της οποίας φοιτητές αλλά και απλοί πολίτες θα μπορούν, πλέον, να έχουν πρόσβαση στη γνώση καθώς έχουν την δυνατότητα να αντλούν κάθε πληροφορία από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (το οποίο με έδρα την Αχαϊκή πρωτεύουσα λειτουργεί με 26 χιλιάδες φοιτητές σε 8 πόλεις της χώρας).

Σύμφωνα με το μνημόνιο σκοπός της συνεργασίας είναι η συγκρότηση και λειτουργία πυλών του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας με την υποστήριξη των αντιστοίχων δομών της Γενικής Γραμματείας Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Η συνεργασία προβλέπει την παροχή υπηρεσιών στους φοιτητές του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου καθώς και σε κάθε ενδιαφερόμενου πολίτη της περιφέρειας. Την παροχή πληροφοριών για τα προσφερόμενα προγράμματα σπουδών του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Την συνεργασία των δύο φορέων σε πρόγραμμα εκπαίδευσης και έρευνας. Την λειτουργία βιβλιοθήκης με το εκδοτικό έργο του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου.

Πηγή : Τα νέα της Πτολεμαίδας

One Comment

  1. 77.mmingos

    12/01/2007 at 12:54

    Εγώ βέβαια δεν κατάλαβα τι ακριβώς θα κάνει το Ανοικτό Πανεπιστήμιο εδώ ;

    Διάβασα για λειτουργία πυλών (τι ακριβώς πύλες είναι αυτές), παροχή υπηρεσιών στους φοιτητές (τί ακριβώς υπηρεσίες, ψυχολογικής υποστήριξης 😉 , παροχή πληροφοριών για το ΕΑΠ (λές και δεν μπορείς να τα βρείς απο το internet)

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: