ΠΡΟΧΩΡΑ Η ΟΔΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΠΙΕΡΙΑΣ-ΚΟΖΑΝΗΣ

By on 29/03/2006

Με στόχο την αναπτυξιακή ώθηση της ευρύτερης περιοχής
ΠΡΟΧΩΡΑ Η ΟΔΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΠΙΕΡΙΑΣ-ΚΟΖΑΝΗΣ

Η δημοπράτηση του έργου ασφαλτόστρωσης του τμήματος Παλαιογράτσαναο-Καταφύγιο του νομού Κοζάνης, σε συνδυασμό με την υλοποίηση άλλων τμημάτων του οδικού άξονα από την πλευρά της Πιερρίας, ανοίγει μια νέα εποχή στην επικοινωνία των δύο νομών.
Με την ολοκλήρωση όλων των τμημάτων θα δοθεί στην κυκλοφορία ένας νέος οδικός άξονας 54 χιλιομέτρων που θα διέρχεται μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, ενώ θα συνδέει ταυτόχρονα τους δύο νομούς και μια σειρά από οικισμούς, οι οποίοι θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα, δίνοντας μία συνολικότερη αναπτυξιακή ώθηση. Η οδική σύνδεση θα συνδέει επίσης τις περιφέρειες Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας. Εκτός από την ασφαλτόστρωση του προαναφερόμενου τμήματος, προωθούνται ήδη έργα στα εξής τμήματα:

Άρχισαν ήδη εργασίες στο τμήμα από τα Φωτεινά μέχρι τη Φτέρη από την πλευρά της Πιερρίας. Η κατασκευή του δρόμου από την πλευρά της Πιερρίας έχει δημοπρατηθεί με δύο ξεχωριστές εργολαβίες. Η μία είναι Φωτεινά-Μόρνα, μήκους 9 χιλιομέτρων με χρηματοδότηση από το 3ο ΚΠΣ, προϋπολογισμού 4 εκ. ευρώ. Η άλλη αφορά το τμήμα Μόρνα-Φτέρη, το οποίο χρηματοδοτείται από τις δημόσιες επενδύσεις, αλλά δεν υπάρχει ακόμη χρηματοδότηση για την ασφαλτόAστρωσή του. Ήδη στα δύο προαναφερόμενα τμήματα έχει ολοκληρωθεί στο πρώτο εικοσαήμερο έναρξης του έργου το 60% των χωματουργικών εργασιών, ενώ αναμένεται να παραδοθεί για χρήση περί τα τέλη του τρέχοντος έτους, αν και σύμφωνα με τη σύμβαση η κατασκευάστρια εταιρία έχει υποχρέωση να το παραδώσει τον Σεπτέμβριο του 2007. να σημειωθεί ότι οι εργασίες έπρεπε να είχαν ξεκινήσει τον περασμένο Οκτώβριο, αλλά οι καιρικές συνθήκες ήταν η βασική αιτία που δεν επέτρεψαν κάτι τέτοιο.

Επίσης, από την πλευρά του νομού Κοζάνης, νομαρχιακή αυτοδιοίκηση, περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και δήμος Βελβεντού συνεργάζονται για την κατασκευή του τμήματος 5 χιλιομέτρων από τη Φτέρη μέχρι τη Βρύση των κυνηγών, στα όρια των δύο νομών.

Για τη δημοπράτηση της ασφαλτόστρωσης του τμήματος Παλαιογράτσανο-Καταφύγι, αλλά και για το σύνολο του οδικού άξονα που προωθείται, ο δήμαρχος Βελβεντού Μανόλης Στεργίου, δήλωσε ότι «πρόκειται για μια ουσιαστική παρέμβαση, καθώς η σύνδεση των δύο νομών μέσω των Πιερρίων, αναμένεται να δώσει αναπτυξιακή ώθηση στην ευρύτερη περιοχή, θα αναδείξει τους παραδοσιακούς οικισμούς, θα τονώσει την τουριστική ανάπτυξη και θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ
www.e-ptolemeos.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: