Πουλούσαν αεροβόλα πιστόλια σε ανήλικους

By on 10/02/2006

Δύο καταστηματάρχες συνέλαβαν προχθές άνδρες του Τμήματος Ασφάλειας Πτολεμαϊδας, επειδή πουλούσαν σε ανήλικους επαναληπτικά αεροβόλα πιστόλια.

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Τρίτης (7/2) συνελήφθη μία ελληνίδα υπήκοος 52 ετών και λίγο αργότερα ένας άλλος καταστηματάρχης έλληνας υπήκοος επίσης, 54 ετών, διότι σε καταστήματα πώλησης παιχνιδιών που διατηρούν στην Πτολεμαϊδα διέθεταν προς πώληση επαναληπτικά αεροβόλα πιστόλια. Τα παιχνίδια – πιστόλια που είναι κινεζικής προέλευσης, έχουν τη δυνατότητα εκτόξευσης πλαστικών σφαιριδίων με συμπιεζόμενο ατμοσφαιρικό αέρα, οι καταστηματάρχες όμως δεν διέθεταν την απαιτούμενη από το νόμο άδεια για να τα πωλούν.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το αστυνομικό δελτίο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης, από την προανάκριση προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες είχαν προμηθευθεί τα αεροβόλα πιστόλια από έλληνα έμπορο -εισαγωγέα παιχνιδιών, ο οποίος φέρεται να διατηρεί επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη. Στην κατοχή της πρώτης συλληφθείσας βρέθηκαν έξι αεροβόλα πιστόλια και εννέα βρέθηκαν στο κατάστημα του δεύτερου.

Τα αεροβόλα πιστόλια (15 τον αριθμό) κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στα εργαστήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης. Η προανάκριση συνεχίζεται και με τον σχηματισμό της δικογραφίας οι συλληφθέντες παραπέμπονται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

www.e-ptolemeos.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: