Ποδηλατικός αγώνας βουνού σε Νεστόριο-Πρέσπες-Αμύνταιο

By on 16/09/2009

Ποδηλατικός αγώνας βουνού σε Νεστόριο-Πρέσπες-Αμύνταιο


Το τριήμερο 18-20 Σεπτεμβρίου διοργανώνεται ένας ξεχωριστός ποδηλατικός αγώνας βουνού. Πρόκειται για τον αγώνα «TRANSNATURA mountain bike stage race 2009», που συνδιοργανώνουν για πρώτη φορά με το συντονισμό του Πολιτιστικού Τριγώνου Πρεσπών, οι Εταιρείες Οικοτουρισμού Βιτσίου, Γράμμου και Πρεσπών, στο “τρίγωνο” Νεστόριο- Πρέσπες- Αμύνταιο.

Η διοργάνωση, που παρουσιάστηκε χθες πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ποδηλατικής Ομοσπονδίας Βόρειας Ελλάδας με τη συνεργασία της εταιρίας διοργάνωσης αθλητικών εκδηλώσεων «Outsports».

Τρεις τόπους, οχτώ λίμνες, ποτάμια και δάση απαράμιλλου κάλλους, θα διατρέξουν οι λάτρεις του ποδηλάτου, που θα δώσουν το παρών στον αγώνα, που φέτος έχει πιλοτικό χαρακτήρα και απευθύνεται σε ερασιτέχνες και αθλητές ποδηλάτες. Στόχος του όλου εγχειρήματος είναι να αναδειχθεί το τουριστικό “πρόσωπο” της Δυτικής Μακεδονίας και ειδικότερα οι νομοί Φλώρινας και Καστοριάς, που συνδέονται μέσα από τις προστατευόμενες περιοχές Natura 2000, με το βιότοπο της καφέ αρκούδας, τις πηγές του Αλιάκμονα και τους παραποτάμους του.

πηγή:Ναυτεμπορική

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: