giapraki.com

Παράνομη Κεραία στην Οδό Κασομούλη (αρχές Γκέρτσου) στην Κοζάνη

Παράνομη Κεραία στην Οδό Κασομούλη (αρχές Γκέρτσου) στην Κοζάνη


Η παρακάτω καταγγελία μας ήρθε με e-mail χθές το βράδυ. Σας την παραθέτουμε ώς έχει καθώς επίσης και το επισυναπτόμενο φωτογραφικό υλικό.

Σας ενημερώνουμε ότι πρόσφατα έχει εγκατασταθεί παράνομα κεραία κινητής τηλεφωνίας στην ταράτσα του καταστήματος επίπλων ιδιοκτησίας του Σαρρή, επί της οδού Κασομούλη, έμπροσθεν της εκκλησίας Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης. Η αυθαίρετη κατασκευή και εγκατάσταση της επικίνδυνης για τη δημόσια υγεία κεραία έγινε κρυφά από συνεργείο εταιρείας που φρόντισε να την τοποθετήσει εντός καμινάδας ώστε να μην γίνεται άμεσα αντιληπτή από τους ανυποψίαστους κατοίκους της περιοχής. Η καμινάδα που περικλείει την κεραία είναι ορατή από τον πεζόδρομο της οδού Αρκαδίου. Σημειώνεται ότι οι κεραίες αυτές εκπέμπουν οριζόντια σε λοβούς υψηλής ισχύος για τουλάχιστον 300 μέτρα ακτίνα. Το γεγονός ότι σε απόσταση αναπνοής από το κατάστημα επίπλων του Σαρρή όπου έχει εγκατασταθεί η κεραία, λειτουργούν 2 Δημοτικά Σχολεία (5ο & 15ο), 2 Νηπιαγωγεία (9o και 3o) καθώς και ο Α’ Βρεφονηπιακός Παιδικός Σταθμός κάνουν το όλο θέμα εξαιρετικά σοβαρό και σημαντικό.

Σύγχρονες μελέτες και επιστημονικές έρευνες πανεπιστημιακών καθηγητών καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία είναι αναμφίβολα επιβλαβής για τον ανθρώπινο οργανισμό και ότι οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας θα πρέπει να τοποθετούνται όσο το δυνατόν πιο μακριά από κατοικημένες περιοχές, ώστε να αποφεύγεται η συνεχής έκθεση στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία ευπαθών ατόμων, όπως μικρά παιδιά και γυναίκες σε κατάσταση εγκυμοσύνης.

[

Exit mobile version