giapraki.com

Παράξενα!!!

“Ζει” ο Λένιν;

Επιστροφή στα… πάτρια εδάφη έκανε ο πρώην ηγέτης της ΕΣΣΔ, Βλαντιμίρ Λένιν, όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται η διευθύντρια του Μουσείου Λένιν, στην πόλη Σαμάρα. Όπως δήλωσε η Μάζα Ομπράζοβα, το φάντασμα του Λένιν έχει στοιχειώσει το Μουσείο, που βρίσκεται στο σπίτι όπου διέμενε ο Σοβιετικός πολιτικός ενώ σπούδαζε Νομική από το 1887 έως το 1891 και το προσωπικό ακούει συχνά – πυκνά τα βήματά του, βλέπει τα έπιπλα να μετακινούνται και άλλα ανεξήγητα φαινόμενα. “Περπατούσαμε στο κυρίως υπνοδωμάτιο ένα πρωί και παρατηρήσαμε πως κάποιος είχε κοιμηθεί στο κρεβάτι, αν και η πόρτα ήταν κλειδωμένη όλο το βράδυ”, δήλωσε μεταξύ άλλων η κ. Ομπράζοβα, προσθέτοντας πως, αρκετά συχνά, μια μυρωδιά από κέικ μήλου, το αγαπημένο του Λένιν, “πλημμυρίζει” το σπίτι, αν και δεν υπάρχει κάποιος φούρνος ή ζαχαροπλαστείο σε κοντινή απόσταση.

Η ιστορία του “φαντάσματος” ξεκίνησε από μια ομάδα μαθητών που επισκέφθηκε το Μουσείο και μύρισε φρέσκο καφέ την ώρα που παρατηρούσε την καφετιέρα του Λένιν, η οποία συγκαταλέγεται μεταξύ των εκθεμάτων.

Όπως ήταν αναμενόμενο, τα λεγόμενα της κ. Ομπράζοβα προκάλεσαν αντιδράσεις και σκωπτικά σχόλια, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που την κατηγόρησαν για προσπάθεια να αυξήσει την επισκεψιμότητα του Μουσείου. Επίσης, κάποιοι βρήκαν αφορμή για να επαναφέρουν στο προσκήνιο το αίτημα για ταφή του Σοβιετικού πολιτικού, το σώμα του οποίου εκτίθεται στην Κόκκινη Πλατεία και “βυθίζεται” σε χημικά περίπου κάθε 18 μήνες για να συντηρείται.

news.ert.gr

Exit mobile version