Έκδοση απόφασης ένταξης του έργου παρακολούθησης της Σεισμικής Δραστηριότητας Σεισμικότητας στην…

By on 01/03/2006

Έκδοση απόφασης ένταξης του έργου παρακολούθησης της Σεισμικής Δραστηριότητας και της επαγόμενης Σεισμικότητας στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας

Εκδόθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας η απόφαση ένταξης του έργου παρακολούθησης της Σεισμικής Δραστηριότητας και της επαγόμενης Σεισμικότητας στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας με αριθμό 1349/22-02-2006 και με φορέα υλοποίησης τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης.
Το έργο αφορά στην συστηματική παρακολούθηση της μικροσεισμικής δραστηριότητας και της επαγόμενης σεισμικότητας και στοχεύει στην πρόληψη και μείωση του σεισμικού κινδύνου στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.
Αποτελείται από τρεις φάσεις που περιλαμβάνουν τη μελέτη για την ανάπτυξη σεισμολογικού δικτύου, την προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία κατάλληλου εξοπλισμού και τέλος την ανάπτυξη λογισμικού και την επεξεργασία των δεδομένων με σκοπό την ανάλυση και αξιοποίηση αυτών από φορείς για το σχεδιασμό και τη λήψη αποφάσεων και μέτρων.
Οι σεισμοί αποτελούν ένα δύσκολο κοινωνικό πρόβλημα και μια από τις προτεραιότητες του Νομάρχη Κοζάνης είναι η αντισεισμική θωράκιση της περιοχής και η προστασία των κατοίκων. Το προφανές κοινωνικό όφελος από ένα τέτοιο μέτρο εστιάζεται όχι μόνο στη μείωση του κινδύνου σε εγκαταστάσεις ιδιωτικής και κοινής ωφέλειας, τον ορθολογικότερο σχεδιασμό και την κατανομή πόρων, αλλά και στην ασφάλεια των πολιτών σε συνάρτηση με τη γνώση για την αξιολόγηση της ευπάθειας των κατοικημένων περιοχών.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: