«Ώρα για ενότητα των άδολων πατριωτικών δημοκρατικών δυνάμεων» του Γιάννη Β. Γκουντιού

By on 10/02/2021

ΜΑΚΑΡΙ ΟΙ ΦΟΒΟΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΑΛΗΘΙΝΟΙ.

ΩΡΑ ΓΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΔΟΛΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Τη φωτιά τη σβήνεις εύκολα στην αρχή. Αυτό σκέφτηκε προφανώς το συστηματικό πολιτικό κατεστημένο και έστειλε τον πρώτο «πυροσβέστη» για να προλάβει. Ο λόγος για την εφημερίδα ΒΗΜΑ του ομίλου Μαρινάκη, γνωστού θεματοφύλακα του πρωθυπουργού και ειδικευμένο στις αποστολές πολιτικών δολιοφθορών δια του τύπου και της προπαγάνδας.

Στον ΒΗΜΑτοδότη στις 7-2-2021 και στη στήλη ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ του in.gr στις 8-2-2021 (https://www.in.gr/…/poioi-oneireyontai-komma-deksia…/) άρχισε να πετάει το δηλητήριό του: «Μαθαίνουμε λοιπόν ότι στη Βόρεια Ελλάδα κινούνται κάποιοι φιλόδοξοι καθηγητάδες που στις ευρωεκλογές του 2019 κατέβηκαν με ένα σχήμα που έφερε τον τίτλο «Ελεύθερη Πατρίδα» και από κοντά τρέχουν κάποιοι «κάλπικοι» τηλεμακεδονομάχοι…»

Μπα! Ασχολείται …ολόκληρο ΒΗΜΑ με ένα κόμμα του 0,7%; Γιατί; Τι είναι αυτό που του κέντρισε το ενδιαφέρον; Ποιά είναι η «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ»;

Ας προσπαθήσουμε να διαβάσουμε πίσω από τις γραμμές.

Είναι γνωστό ότι η γραμμή του ΒΗΜΑΤΟΣ είναι …ότι πει ο Μητσοτάκης (όχι κατ’ ανάγκη η ΝΔ). Οπότε είναι σαφές ότι ο Μητσοτάκης αποφάσισε να ασχοληθεί. Γιατί; Τι τον απασχολεί; Η απάντηση προκύπτει από το ίδιο το κείμενο.

Όποιος διαβάζει πίσω από τις λέξεις, καταλαβαίνει ότι η αγωνία του Μητσοτάκη που εκφράζεται δια του ΒΗΜΑΤΟΣ έγκειται στην διαφαινόμενη και ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΕΝΩΣΗ των ΚΑΘΑΡΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ σε μια ΕΝΙΑΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗ. Αυτό είναι που τον απασχολεί. Γιατί η ΝΔ, όπως και τα υπόλοιπα συστηματικά κόμματα, έχουν θυσιάσει την Ελλάδα στα συμφέροντα των Γερμανών και στην καρέκλα τους.

Η στόχευση είναι σαφής. Να λερώσει την όποια προσπάθεια, κάνοντας αναφορά στα γνωστά «μακεδονομάχοι», «τουρκοφάγοι» «εθνικιστική δεξιά», «περιθωριακές ζώνες της πολιτικής» «μυθολογία», «συνωμοσιολογία» κλπ, προσδιορίζοντας βεβαίως το χώρο «δεξιά της ΝΔ, κοντά στη Χρυσή Αυγή» και άλλα φαιδρά. Και δεν μένει εκεί. Περνάει και σε επόμενο στάδιο, συμπεριλαμβάνοντας τους Κρανιδιώτη, Τζήμερο και ποιός ξέρει και ποιόν άλλο θα βρουν στο μέλλον, για να υποβαθμίσει την προσπάθεια. Αντιλαμβάνεται επίσης και το γράφει σαφώς, ότι ο Βελόπουλος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα νέα δεδομένα. 

Έτσι ο παρασκηνιογράφος προσπαθεί να προλάβει τις εξελίξεις που θα αποκαλύψουν τη πολιτική γύμνια του Μητσοτάκη. Τοποθετεί όλους στο ίδιο τσουβάλι. Πετάει λάσπη ώστε να λερώσει οτιδήποτε καθαρό και άδουλο προσπαθεί να δημιουργηθεί. Ο στόχος είναι να προλάβουν και να καταπνίξουν την ενδεχόμενη προσπάθεια στη γένεσή της με όπλο τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας με τις γνωστές λοιδορίες. Να σβήσουν τη σπίθα πριν γίνει φωτιά. 

Είναι ξεκάθαρο ότι το οποιοδήποτε εγχείρημα, όπως αυτοί το προσδιορίζουν, απαιτεί χρήμα. Πολύ χρήμα. Έτσι είναι επίσης σαφής η προειδοποίηση (ας μην πω απειλή) προς τον κύριο Σαββίδη. Αδιάφορο. Τόσο σκέφτονται, έτσι αντιδρούν. Γιατί δεν έχει νόημα να δημιουργηθεί ένα νεόκοπο «ρωσικό κόμμα» όπως το λέει το δημοσίευμα, ακριβώς γιατί δεν μπορεί να εκφράσει το ενιαίο της πιθανής προσπάθειας, αλλά συγκεκριμένο χώρο με συγκεκριμένα συμφέροντα. Μια απ’ τα ίδια δηλαδή.

Δεν είναι όμως έτσι. Δεν μπορεί όλοι αυτοί που αναφέρει το «ρεπορτάζ», κατηγορώντας ένα κόμμα του 0.7% (Ελεύθερη Πατρίδα) να αποτελούν τη μαγιά των ΓΝΗΣΙΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ. Κάτι κρύβεται. Κάτι δεν πάει καλά. Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα; Τι θέλει να «σκοτώσει» το ΒΗΜΑ;

Ο χρόνος είναι κρίσιμος. Ο Μητσοτάκης οδηγεί με τακτικό τρόπο την Ελλάδα σε εκλογές. Και γι’ αυτό άρχισε να αμύνεται όπως αυτός νομίζει και να διαγράφει το προεκλογικό τοπίο κατά το δοκούν. Έτσι προέκυψε και η πληροφορία στις «κεραίες» του ΒΗΜΑΤΟΣ.

Είναι αλήθεια ότι είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη να αναδειχθεί ένα ΕΝΙΑΙΟ, ΑΔΟΛΟ, ΓΝΗΣΙΟ, ΚΑΘΑΡΟ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ, ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ. Και αυτή η ανάγκη πηγάζει από το λαό. Όμως ακριβώς αυτά τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα δεν μπορούν να έχουν ως «πατέρες», τους αναφερόμενους από το ΒΗΜΑ. Αυτοί δεν εκφράζουν το λαό. Το καταλαβαίνει πολύ καλά η εξουσία και γι’ αυτό αντιδρά.

Μακάρι να υπάρξει τέτοια οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσπάθεια των καθαρών, πατριωτικών, δημοκρατικών, δυνάμεων σε ενιαία έκφραση. Μακάρι να γίνει και να εκφράσει όλους τους Έλληνες που βλέπουν την πατρίδα τους να σβήνει. Και είναι προφανές ότι η επιτυχία της προσπάθειας αυτής δεν απαιτεί «ονόματα», «αρχηγούς», «προβεβλημένους», «περσόνες», «χρηματοδότες». Απαιτεί ΛΑΟ. Το λαό αυτό που βρέθηκε στα συλλαλητήρια, που αγανακτεί με τις διερευνητικές και τις πενταμερείς, που πασχίζει για τον βιοπορισμό του έντιμα την ώρα που αυτοί κάνουν πάρτι με τους καρχαρίες των αγορών, που ανάβει το κερί του, που αγωνιά για τα παιδιά που ξενιτεύονται, που βλέπει οι Έλληνες να αντικαθίστανται από κάθε καρυδιάς καρύδι στην Ελλάδα. 

Κανένα ΒΗΜΑ και κανένας Μητσοτάκης δεν θα μπορέσει να καταστείλει ένα τέτοιο κίνημα. Δεν θα προλάβει να σβήσει τη σπίθα που θα δώσει την πυρκαγιά. Αυτό, αν και όποτε ωριμάσει, δεν θα ανακόπτεται με καμιά επικοινωνιακή μπαρούφα. Γιατί θα είναι κίνημα του λαού γιατί το διακύβευμα είναι η ελευθερία του, η δημοκρατία του, η αυτοδιάθεσή του. Με μια λέξη η ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ του.

Μακάρι.

 

Γκουντιός Β. Γιάννης

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: