Χριστουγεννιάτικη βραδιά στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας

By on 23/12/2019

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας (ΚΟΙ.Π.ΠΑ.Π.) και ο Σύλλογος Φίλοι της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πτολεμαΐδας, διοργανώνουν βραδιά διανυκτέρευσης, το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πτολεμαΐδας και παραθέτουν χριστουγεννιάτικο λογοτεχνικό τραπέζι, με προσκεκλημένους όλους τους συγγραφείς και τους ήρωες που αγαπήσαμε.

Επίσημος οικοδεσπότης ο Σοφοκλής, κεντρικός ήρωας της Χαριστικής Βιβλιοθήκης,  θα υποδεχτεί τους φίλους του σ’ ένα γιορτινό πρόγραμμα, πλούσιο και λαμπερό, γεμάτο παραμύθια όνειρα, ευχές και μουσικές.

Το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

Απόγευμα 28ης Δεκεμβρίου

18.00: Άφιξη. Υποδοχή με άρωμα σοκολάτας

18:30: Χριστουγεννιάτικο Λογοτεχνικό Τραπέζι με τίτλο: «Μια ιστορία, στο πιάτο σας!»

Οι ήρωες που αγαπήσαμε, ο Πέτρος, ο Τριγωνοψαρούλης, η νόνα η Χελώνα, ο Αχιλλέας, η Νιλουφέρ, ο Ραφτάκος των λέξεων θα ζωντανέψουν και θα έρθουν κοντά στον οικοδεσπότη Σοφοκλή και τους καλεσμένους του, για ένα αξέχαστο λογοτεχνικό δείπνο.

19:30-20:00: «Η Σκάλα της Χαριστικής Βιβλιοθήκης» Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα από τα παιδιά του Βαρβούτειου Δημοτικού Ωδείου Πτολεμαΐδας.

20:00-21:00: Εργαστήριο Ζαχαρωτών

21:00-22:00: Χριστουγεννιάτικο δείπνο

22:00-23:00: «Τα πιο γλυκά Χριστούγεννα» Μουσική Παράσταση με το Μάρκο Βαλαβάνη

23:00-00:30: « Ένας ήρωας κάτω απ’ το μαξιλάρι μου» (Παιχνίδια καληνύχτας).

Πρωί 29ης Δεκεμβρίου:

 

8:30-9:00: Πρωινή Υγιεινή

9:00-10:00: Πρωινό γεύμα

10:00-11:30: Χαριστικό Σινεμά

11:30-12:00: Ο κύκλος των ευχών

12:00: Αποχώρηση.

 

Τα παιδιά θα πρέπει να έχουν μαζί τους: Υπνόσακο, μαξιλάρι, πιτζάμες, παντόφλες, ζεστά και άνετα ρούχα, οδοντόβουρτσα-οδοντόκρεμα. 

Η διανυκτέρευση, λόγω των ιδιαιτεροτήτων της ως διοργάνωση, απευθύνεται μόνο στα μέλη του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πτολεμαΐδας» και σε παιδιά που παρακολουθούν το πρόγραμμα της Χαριστικής Βιβλιοθήκης. Τα παιδιά που συμμετείχαν σε προηγούμενες διανυκτερεύσεις θα δώσουν τη θέση τους σε άλλα παιδιά  για να μπορέσουν κι αυτά με τη σειρά τους να βιώσουν την μοναδική αυτή εμπειρία.

Την ευθύνη των παιδιών που θα διανυκτερεύσουν θα έχουν οι μητέρες-συνοδοί που θα παραμείνουν μέχρι την επομένη το πρωί στη Βιβλιοθήκη.

Η ασφάλεια των συμμετεχόντων θα καλυφθεί από ιδιωτική εταιρεία φύλαξης (security ενώ θα υπάρχει πιστοποιημένη νοσηλεύτρια στο χώρο της διοργάνωσης.

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: