Φιλοπρόοδος Σύλλογος – Μετάδοση εκδήλωσης: «Άρωμα Πολιτισμού στην Κοζάνη του 20ου αιώνα»

By on 12/11/2020

Στα πλαίσια του εορτασμού των 40 χρόνων λειτουργίας του Συλλόγου, σας κρατήσαμε συντροφιά, μέσα από τις συχνότητες του «Top Channel», του καναλιού που ανελλιπώς μας ακολουθεί όλα αυτά τα χρόνια, σε δέκα δύσκολα βράδια καραντίνας, στο πρώτο κύμα της πανδημίας.

Εν μέσω του δευτέρου κύματος και μετά την προβολή στις 27/10 της Συναυλίας με το έργο «ΚΑΤΑΧΝΙΑ» του Χρήστου Λεοντή, επανερχόμαστε με εμβληματικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήσαμε στα προηγούμενα χρόνια και αυτή την Παρασκευή  13/11/2020 στις 10.30 το βράδυ, ακριβώς 20 χρόνια μετά, θα συντονιστούμε ξανά στο TOP και θα παρακολουθήσουμε μια ενδιαφέρουσα, για μικρούς και μεγάλους, Ιστορική – Πολιτιστική αναφορά που αναδύει το άρωμα  Πολιτισμού της Κοζάνης στον 20ο Αιώνα.

Εκλεκτός προσκαλεσμένος της εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στις 13 Νοεμβρίου του 2000, στο ζεστό και φιλόξενο αρχοντικό μας, ο επιφανής Κοζανίτης Πολιτικός-Συγγραφέας-Ιστορικός Μιχάλης Παπακωνσταντίνου

Στην μεστή περιεχομένου βραδιά και μετά την διαφωτιστική εισήγηση του καλεσμένου μας, ακολούθησε το μουσικό μέρος που επιμελήθηκε ο μουσικός συμπατριώτης μας Βαγγέλης Βέττας, καθώς συνέθεσε με πολύ σεβασμό, τραγούδια σε ποίηση  Διονυσίου Μανέντη, Χριστόφορου Τιτέλη και άλλων πνευματικών ανθρώπων της εποχής.

Μαζί του, συνοδεία μουσικών, στις ερμηνείες η αγαπημένη μας Ανθούλα Κωλέτση, που κοντά τρία χρόνια τώρα δεν είναι πια εδώ μαζί μας.

Παρεμβάλλεται ανάγνωση κειμένων που δίνουν το στίγμα της πόλης στα 1925, παρμένα απ’ το περιοδικό «Το Κουνούπι» του Γεωργίου Σαμ.

Καταλυτική για μια ακόμη φορά η χιουμοριστική παρέμβαση του μεγάλου επίσης απόντα, Λάζαρου Μπόκα.

Η μετάδοση της εκδήλωσης θα επαναληφθεί τη Δευτέρα 16/11 στις 12.30 το μεσημέρι.

Αξίζει να μοιραστούμε λίγο από το άρωμα πολιτισμού της Κοζάνης του 20ου  αιώνα. Αξίζει να  ανακαλύπτουμε τον τόπο μας και τη συλλογική μας αυτογνωσία, μέσα από την Ιστορία του.

Το Δ.Σ

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: