Τροποποίηση Πρόσκλησης για τη χρηματοδότηση δράσεων ανάπτυξης και αναβάθμισης υποδομών σχολικής εκπαίδευσης, προϋπολογισμού 10 εκ. € από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Δυτική Μακεδονία” 2014-2020

By on 08/07/2020

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Κασαπίδης και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Δυτική Μακεδονία” 2014-2020, προχώρησαν σε παράταση της προθεσμίας υποβολής προτάσεων στο πλαίσιο της Πρόσκληση που αφορά στη χρηματοδότηση δράσεων ανάπτυξης και αναβάθμισης υποδομών σχολικής εκπαίδευσης από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Δυτική Μακεδονία” 2014-2020. Σύμφωνα με την τροποποίηση η ημερομηνία λήξης της υποβολής προτάσεων μεταφέρεται στις 31/07/2020, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους φορείς να υποβάλουν τις προτάσεις τους. 

Η πρόσκληση αφορά στην κατασκευή σχολικών εγκαταστάσεων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (συμπεριλαμβανομένης και της τεχνικής / επαγγελματικής εκπαίδευσης και της Αρχικής Επαγγελματικής κατάρτισης) στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Δικαίωμα υποβολής προτάσεων έχουν οι Δήμοι της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Λοιποί Φορείς καθ’ αρμοδιότητα, καθώς και όσοι φορείς έχουν συνάψει προγραμματική σύμβαση με τους παραπάνω αναφερόμενους φορείς. 

Οι προτάσεις που θα επιλεγούν θα υλοποιηθούν με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και Εθνικών Πόρων, μέσω του Άξονα Προτεραιότητας 11 – «Επένδυση στην εκπαίδευση, την κατάρτιση και την επαγγελματική κατάρτιση για την απόκτηση δεξιοτήτων και τη διά βίου μάθηση» του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Δυτική Μακεδονία” 2014-2020. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Πρόσκληση, καθώς και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Δυτική Μακεδονία” 2014-2020, το Σύστημα Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος, το θεσμικό πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων, τους Κανόνες Επιλεξιμότητας των δαπανών των Πράξεων κλπ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Ειδικής Υπηρεσίες Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Δυτική Μακεδονία” 2014-2020, στη διεύθυνση www.pepdym.gr.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: