Τρεις παραλίες στη Χαλκιδική που ταξιδεύουν σε μέρη μακρινά

By on 23/08/2019

Δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν δημοφιλείς, εξωτικούς προορισμούς

Είναι γνωστό σε όλους ότι η Χαλκιδική φημίζεται, αν μη τι άλλο, για τις υπέροχες ακρογιαλιές, με τα ονειρικά νερά που τις περισσότερες φορές μοιάζουν σαν ψεύτικα.

Δεν είναι λίγες εκείνες οι παραλίες, μάλιστα, που ταξιδεύουν σε μέρη μακρινά, φέρνοντας στο νου εικόνες εξωτικές, από τις οποίες δεν έχουν να ζηλέψουν απολύτως τίποτα. Παρακάτω ακολουθούν τρεις από αυτές, οι οποίες πραγματικά θα σας κάνουν να αναρωτηθείτε αν όντως βρίσκεστε στην Ελλάδα.

Καβουρότρυπες

Μετά τη Βουρβουρού και πριν τη Σάρτη, θα συναντήσετε μία από τις πιο φημισμένες παραλίες όχι μόνο στη χερσόνησο της Σιθωνίας αλλά και σε ολόκληρη τη Χαλκιδική. Οι Καβουρότρυπες είναι καλά κρυμμένες μετά το δρόμο, πίσω από ένα πλούσιο πευκοδάσος. Μπορεί να δυσκολευτείτε να τις εντοπίσετε, καθώς δεν υπάρχουν πινακίδες.

Η πρόσβαση στην ακτή γίνεται μέχρι ενός σημείου με το αυτοκίνητο και εν συνεχεία με τα πόδια, κατηφορίζοντας στο πευκοδάσος. Καλό είναι να γνωρίζετε ότι βρίσκεται περίπου 1 χλμ. μετά το Πλατανίτσι, όπως έρχεστε από Σάρτη, και ότι στον πρώτο χωματόδρομο που θα συναντήσετε, πρέπει να στρίψετε δεξιά για να πάρετε μια γεύση παραδείσου.

Η ακτή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εξωτική, αφού διαθέτει κρυστάλλινα, διαυγή νερά που εισέρχονται στους εντυπωσιακούς σχεδιασμούς των βράχων.

Καρύδι

Ένα πραγματικά μαγευτικό τοπίο απλώνεται μπροστά σε όσους επιλέξουν την συγκεκριμένη παραλία στη Χαλκιδική για τις καλοκαιρινές βουτιές τους. Εκεί, στη χερσόνησο της Σιθωνίας εκτός από το μοναδικό φυσικό τοπίο, απολαμβάνει κανείς στιγμές γαλήνης.

Κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά, που παραπέμπουν στις εξωτικές παραλίες της Καραϊβικής, αμμώδης ακρογιαλιά με ολόλευκη ψιλή άμμο και φυσική σκιά από τα πεύκα που φτάνουν, σχεδόν, μέχρι τη θάλασσα, συνθέτουν το ονειρικό σκηνικό στην παραλία Καρύδι στην Βουρβουρού, στη χερσόνησο της Σιθωνίας (δεύτερο «πόδι») στη Χαλκιδική.

Πρόκειται για έναν υπέροχο κόλπο που αγκαλιάζεται από λευκούς και εντυπωσιακούς βραχώδεις σχηματισμούς και από τις δύο πλευρές του. Ζεστά και αρκετά ρηχά νερά ενδείκνυνται για ατελείωτο κολύμπι και παιχνίδια στη θάλασσα, κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, ενώ διαθέτει μόνο καντίνες για τα απολύτως απαραίτητα.

Τρίμη

Στα σύνορα με το Άγιο Όρος, τρεις διαδοχικές παραλίες μπορούν να χαρακτηριστούν και ως ο επίγειος, αλλά άγνωστος προς το ευρύ κοινό, παράδεισος της Χαλκιδικής.

Ο λόγος για την παραλία Τρίμη, η οποία στην ουσία αποτελείται από τρεις διαδοχικούς κόλπους –χωρίζονται μεταξύ τους από πανύψηλα, εντυπωσιακά και άκρως επιβλητικά βράχια–, που αν τους παρατηρήσει κανείς περισσότερο, δίνει την εντύπωση του σχήματος Ω, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που την παρομοιάζουν και με την περίφημη και πολυφωτογραφημένη Βοϊδοκοιλιά στη Μεσσηνία.

Αυτό το πραγματικά ονειρικό καλοκαιρινό σκηνικό προσεγγίζεται από θαλάσσης με ιδιωτικό σκάφος, με κολύμπι από την διπλανή παραλία για τους πιο τολμηρούς ή μέσω μονοπατιού.

newsbeast.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: