Το unsend στο Messenger είναι γεγονός – Πώς ακυρώνεις τα μηνύματα που έστειλες

By on 09/02/2019

Το Facebook ξεκινά τη λειτουργία unsend  που σημαίνει αφαίρεση απεσταλμένων μηνυμάτων στο Messenger περισσότερο από 10 μήνες αφότου το είχε ανακοινώσει.

Η λειτουργία είναι πλέον διαθέσιμη στους χρήστες και πλέον όποιος στέλνει μήνυμα θα μπορεί να το διαγράψει οριστικά μέσα σε 10 λεπτά μετά την αποστολή του.

To ίδιο ισχύει και για τις φωτογραφίες

Στις ομαδικές συνομιλίες το διαγραμμένο μήνυμα θα αντικατασταθεί από κείμενο που θα ειδοποιεί όλους όσους είναι στην ομάδα πως ένα μήνυμα έχει πλέον αφαιρεθεί.

Αν στείλετε ένα μήνυμα και αισθανθείτε ότι το μετανιώσατε για οποιονδήποτε λόγο, έχετε 10 λεπτά για να το αφαιρέσετε από μια συνομιλία.

Αγγίξτε το μήνυμα στη συνέχεια, πατήστε Κατάργηση και μετά Αφαίρεση για όλους. Ένα αναδυόμενο παράθυρο θα σας ρωτήσει εάν είστε απολύτως βέβαιοι.

Αγγίξτε την Κατάργηση μια φορά, εάν είστε.

Τα μηνύματα που εμφανίζονται:

Tο χρονικό όριο των 10 λεπτών σημαίνει ότι οι άνθρωποι δεν μπορούν να εξαφανίσουν αναδρομικά παλιά μηνύματα.

Το Facebook θα διατηρήσει επίσης τα μηνύματα που έχουν αφαιρεθεί για μια απροσδιόριστη χρονική περίοδο, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να τα αναφέρουν ότι παραβιάζουν τις πολιτικές τους κατά της παρενόχλησης.

Και ενώ το πραγματικό περιεχόμενο του σχολίου σας θα εξαφανιστεί από τη συνομιλία, θα παραμείνει στη θέση του ότι το μήνυμα αφαιρέθηκε.

Το Facebook προειδοποιεί τους αποδέκτες του μηνύματος πως αν θέλουν μπορούν να κάνουν αναφορά στο μήνυμα και το εμφανίζει στις συνομιλίες μόλις αυτό σβηστεί.

Σημειώνεται πως αν ο αποδέκτης δεν έχει προλάβει μέσα σε δέκα λεπτά να διαβάσει το μήνυμα, τότε δεν θα μάθει ποτέ τι έγραφε. Αν πάλι το διαβάσει τότε ο μόνος τρόπος να το συγκρατήσει είναι με screenshot.

lifo.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
Skip to toolbar