Το 47ο τεύχος του Together κατέφθασε!

By on 10/11/2020

Επιλέξαμε συνειδητά να κυκλοφορήσουμε με στόχο το νέο μας τεύχος να προσφέρει μια αίσθηση ασφάλειας, συντροφικότητας, υποστήριξης και δύναμης στην ώρα της παλίρροιας. Να παραμείνουμε συνδεδεμένοι, να παραμείνουμε μαζί.

Γνωρίσαμε τον Γιάννη Βαλυράκη που φιλοτέχνησε το εξώφυλλό μας του 47ου τεύχους μας σε επτά σημεία. Ψυχογραφήσαμε τον Δημήτρη Λιακόπουλο που θα πρωταγωνιστήσει στο Red Speedo σε σκηνοθεσία Βασίλη Μυριανθόπουλου, μια παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης. Περάσαμε μια νύχτα στην Κοζάνη με τον Μιχάλη Ζιάκα και μάθαμε για τις οπερέτες της Κατοχής. Ανακαλύψαμε τον Βυθό, ένα μαστοροχώρι βυθισμένο στα καστανοδάση.

Ήπιαμε το απόλυτο ερυθρό, μια μοναδικά ιδιαίτερη ποικιλία με πολύ χαρακτηριστικά αρώματα και γεύση. Έναν δυναμίτης, με πληθωρικό, αρρενωπό άρωμα, ανεπανάληπτο στόμα και βιρτουόζα γεύση…το ξινόμαυρο!

Ακούσαμε τον νέο δίσκο του Μιχάλη Χανιώτη. Πήραμε την ζωή στα χέρια μας. Μιλήσαμε με το επιστημονικό προσωπικό του Συμβουλευτικού Κέντρου Κοζάνης ΚΕΘΙ και τον Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών. Συζητήσαμε με τον Νίκο Πατσινακίδη  για την πρόληψη και την ευαισθητοποίηση των γυναικών στο θέμα του καρκίνου Μαστού. Συνομιλήσαμε με την Αναστασία Μάραντου Μάρσαλ για τον καρκίνο του μαστού, τον συμβολισμό του γυναικείου στήθους, την μαστεκτομή, τις στιγμές αδυναμίας και δύναμης και  μάθαμε τα πάντα για την φροντίδα του στήθους από τον  Δημήτρη Κοκώνη, μαστολόγο, ογκοπλαστικό και χειρούργο μαστού. Αφουγκραστήκαμε την ζωή πίσω από την πόρτα, και προσεγγίσαμε τις εγώπορτες του Παπαδογιώργου Μιχαήλ.  Συσχετίσαμε την βία με τις γυναίκες ένα μοτίβο που μας τρομάζει και μας περικλείει. 

 

Συναντήσαμε την ιστορία της Σιάτιστας μαζί με τους μαθητές του 2ου δημοτικού σχολείου Σιάτιστας. Γνωρίσαμε την απελευθέρωση της Κοζάνης μέσα από την οπτική τεσσάρων μαθητών δημοτικού.

Ανακαλύψαμε ένα κέντρο λογοθεραπείας στην Καστοριά διαφορετικό από τα άλλα, με πολύ ροκ διάθεση. Κάναμε ένα ταξίδι μαζί με τον Γάλλο στρατιώτη στις Πρέσπες.  Αντιμετωπίσαμε μια δυστοπία, δεν κρίναμε για να μην κριθούμε,  σκουπίσαμε τα ματωμένα μας χέρια με άσπρο μαντήλι. Περπατήσαμε νύχτα με την Ελένη. Συνδιαμορφώσαμε το ρου της ιστορίας. Βγήκαμε για πρώτη φορά διαδικτυακά με την 17η διεθνή  έκθεση βιβλίου Θεσσαλονίκης. Ακούσαμε μουσική και διαβάσαμε τις πλανητικές διελεύσεις.

 Ευχαριστούμε όλους όσοι μας στήριξαν και συντέλεσαν στην έκδοση του τεύχους μας

Καλή ανάγνωση και καλή δύναμη,

Together team

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: