Το κοινό της Μακεδονίας εξαπατήθηκε από τη Νέα Δημοκρατία

By on 15/09/2020

Από την ‘Ένωση Κεντρώων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση :

Η ομιλία του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ ήταν ένα τροπάριο υποσχέσεων και παροχών προς ένα λαό που μαστίζεται από την κρίση και έχει συνηθίσει πλέον, κάθε χρόνο στη Θεσσαλονίκη, να ακούει τις φλυαρίες και τα ψεύδη των πολιτικών. Οι φοροαπαλλαγές, οι κάθε είδους παροχές και η καταβολή αναδρομικών προς τους συνταξιούχους που λαμβάνουν άνω των 1200€ το μήνα, δεν αλλάζουν το οικονομικό κλίμα. Η οικονομία έχει χάσει τη δυναμική της, επενδύσεις δεν γίνονται, θέσεις εργασίας δημιουργούνται μόνο στο δημόσιο, το χρήμα των τραπεζών πάει μόνο στο χρήμα, οι φτωχοί αποκλείονται, επιδοτούνται ασφαλιστικά για ένα εξάμηνο εκατό χιλιάδες θέσεις εργασίας, υπό την προϋπόθεση, ότι μετά το εξάμηνο δεν θα γίνουν απολύσεις, χωρίς όμως να υπάρχουν εγγυήσεις ότι θα υπάρχουν οι επιχειρήσεις, για να συνεχίσουν να έχουν την εργασία τους οι εκατό χιλιάδες κατά φαντασία εργαζόμενοι του κ. Μητσοτάκη. Με άλλα λόγια, η παρουσία του κ. Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη ήταν μια στημένη ενώπιον φιλικών στον ίδιο ΜΜΕ παράσταση, από την οποία το μόνο ουσιώδες που μένει είναι η καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους, μέτρο που παρουσιάζεται ως αθώο, όμως αποβλέπει στο να μπορεί ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης να προκηρύξει αιφνίδια βουλευτικές εκλογές. Οι εκλογές πρακτικά είναι αναπόφεκτες αφού οι Αμερικανοί και οι Γερμανοί αξιώνουν νομή του Αιγαίου, μια υπογραφή που είναι βαριά και ο Κυριάκος φοβάται να την βάλει, κουβαλώντας και το αμαρτωλό παρελθόν της οικογένειάς του.

‘Ετσι ενώ προ ολίγου καιρού όλοι μιλούσαν για διπλές εκλογές που θα κάνει ο Κυριάκος για να κάψει την απλή αναλογική, τώρα οι εκλογές γίνονται για να δραπετεύσει από τις ευθύνες του ο Κυριάκος.

Από την άλλη ο κ. Τσίπρας ζει στον κόσμο του, όμηρος των παλαιάς κοπής αριστερών της Κουμουνδούρου. Ο κ. Τσίπρας φάσκει και αντιφάσκει. Αφ’ ενός λέγει ότι οι παροχές Μητσοτάκη οδηγούν σε νέο μνημόνιο και εφ’ ετέρου καλεί την κυβέρνηση να δώσει περισσότερα. Αντί να κατηγορείται από το ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μητσοτάκης για αλόγιστες παροχές, που απαιτούν συνεχώς νέες παροχές, κατηγορείται ότι δίνει λίγα. Με άλλα λόγια, μας ευεργετούν τόσο ο Κυριάκος όσο και ο Αλέξης εις βάρος των επόμενων γενεών, που θα βρουν μπροστά τους χρέη, λιτότητες και μνημόνια, ενώ η οικονομία θα σύρεται στο χάος.

Κάτω από την ανεύθυνη αυτή στάση τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και της Νέας Δημοκρατίας, ο Βασίλης Λεβέντης ανέρχεται στη Θεσσαλονίκη για να ζητήσει από τον κόσμο καταδίκη του πολιτικού σκηνικού που δημιουργήθηκε μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου του 2019. ‘Αλλωστε η κουβέντα Μητσοτάκη, ότι η συμφωνία των Πρεσπών έχει κυρωθεί οριστικά, το δε μόνο που μένει είναι η πιστή εφαρμογή της συνθήκης των Πρεσπών, πιστοποιεί ότι το κοινό της Μακεδονίας εξαπατήθηκε από τη Νέα Δημοκρατία.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: