Το εργαστήριο «Εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης & Επεξεργασίας Δεδομένων και Σημάτων» στη διεθνή διοργάνωση Global Game Jam 2022

By on 21/01/2022

Το εργαστήριο «Εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης & Επεξεργασίας Δεδομένων και Σημάτων» του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, συμμετέχει στη διεθνή διοργάνωση Global Game Jam 2022.

Σε συνέχεια των προηγούμενων και άκρως επιτυχημένων συμμετοχών που οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από το εργαστήριο “Εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης & Επεξεργασίας Δεδομένων και Σημάτων” του Τμήματος Πληροφορικής  του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην διεθνή διοργάνωση Global Game, αποφασίστηκε και αυτή τη χρονιά η εκ νέου συμμετοχή στην παγκόσμια αυτή γιορτή, η οποία θα διεξαχθεί εξ ολοκλήρου διαδικτυακά, εξαιτίας των ιδιαίτερων υγειονομικών συνθηκών με την έναρξη αυτής, την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 17:00. Για την επίτευξη του βέλτιστου αποτελέσματος υπήρξε συνεννόηση και με τις άλλες δυο Ελληνικές τοποθεσίες που συμμετέχουν παραδοσιακά στην εκδήλωση, την ομάδα των Αθηνών και της Πάτρας. Η κάθε ομάδα θα δημιουργήσει τα δικά της παιχνίδια ανεξάρτητα από τις άλλες δύο, αλλά θα πραγματοποιηθούν κοινές παρουσιάσεις, συζητήσεις, συμβουλές και επίδειξη των παιχνιδιών.

Κάθε ομάδα, θα ανεβάσει το παιχνίδι που θα δημιουργήσει και στη συνέχεια, σε ημερομηνία που θα προγραμματιστεί, θα έχει τη δυνατότητα να το παρουσιάσει στους υπόλοιπους.

Στο δικό μας Discord, οι συμμετέχοντες της Καστοριάς, θα έχουν ειδικό ρόλο και εικονίδιο. Θα έχουμε δηλαδή το δικό μας κανάλι, εύκολο τρόπο να στείλουμε ανακοινώσεις είτε σε όλους είτε μόνο στους συμμετέχοντες της Καστοριάς.

Το Global Game Jam (GGJ) είναι η μεγαλύτερη συγκέντρωση ανθρώπων για την αυτοσχέδια δημιουργία παιχνιδιών. Οι συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο. Τον Ιανουάριο του 2021 υπήρξαν πάνω από 910 φυσικές τοποθεσίες σε 118 χώρες, συμμετείχαν περισσότεροι από 48.500 διαπιστευμένοι συμμετέχοντες και δημιουργήθηκαν περισσότερα από 9.600 παιχνίδια σε ένα Σαββατοκύριακο! 

Σκεφτείτε το σαν συνάντηση μεγάλου αριθμού ανθρώπων που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη παιχνιδιών. Η GGJ ενθαρρύνει όλους τους ανθρώπους, ερασιτέχνες και επαγγελματίες, να συμμετάσχουν και να ζήσουν μία μοναδική εμπειρία συνεργασίας και δημιουργίας. Η συνάντηση καλλιεργεί νέες φιλίες και ενισχύει τη συνεργασία.

Καλείται κάθε ενδιαφερόμενος, με οποιαδήποτε κλίση/ταλέντο, όπως προγραμματισμό, γραφιστική, ζωγραφική, σκιτσογραφία, φωτογραφία, μουσική, ηχοληψία, πολυμέσα ή ακόμα και απλός φανατικός των παιχνιδιών. Η συμμετοχή είναι δωρεάν, δεν έχει ανταγωνιστικό χαρακτήρα καθότι το μοναδικό έπαθλο είναι η ίδια ή συμμετοχή και είναι ανοιχτή σε ηλεκτρονικά αλλά και επιτραπέζια παιχνίδια, αρκεί οι συμμετέχοντες να είναι άνω των 18 ετών. Θα υπάρχουν άνθρωποι με προηγούμενη εμπειρία, οι οποίοι θα σας καθοδηγούν σε ό,τι πιθανώς χρειαστούν.

Στο χρονικό αυτό διάστημα η κάθε ομάδα μπορεί να προγραμματίσει και να οργανώσει τον χρόνο της, οπότε δεν είναι ανάγκη να είναι κάποιος αφοσιωμένος αποκλειστικά και συνεχώς στο project που θα συμμετέχει. Η συνεργασία των ομάδων θα είναι από απόσταση, και για τον σκοπό αυτό θα χρησιμοποιηθεί η πλατφόρμα επικοινωνίας του Discord που διασφαλίζει την απρόσκοπτη συνεργασία από απόσταση.

Αυτό που θα βάλετε εσείς είναι τη διάθεση και την επιθυμία για δημιουργία καθώς και την αδρεναλίνη για ένα έντονο τετραήμερο. Αυτό που θα λάβετε, είναι ένα ολοκληρωμένο project φτιαγμένο από τα χέρια σας, εξάσκηση σε νέες ικανότητες και γνωριμίες με άλλους φανατικούς των παιχνιδιών. 

Ελάτε είτε ως μονάδες είτε ομαδικά και θα σας βοηθήσουμε να φτιάξετε ομάδες. Οι εγγραφές θα γίνονται στην διεύθυνση: http://globalgamejam.org/2022/jam-sites/global-game-jam-kastoria 

Το κανάλι Discord στο οποίο θα γίνει η εκδήλωση: https://discord.com/invite/eVN6aVu2ZC

Έναρξη: Παρασκευή  21 Ιανουαρίου 2022. Ώρα 17:00

Λήξη: Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022, ώρα 17:00

Συμμετοχή:  Ελεύθερη σε άτομα άνω των 18

 

Περισσότερες πληροφορίες :

στη σελίδα μας στο Facebook στο https://www.facebook.com/globalgamejamkastoria 

ηλεκτρονικά στο [email protected] 

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: