Το δικαίωμα της απεργίας και των διαδηλώσεων είναι αδιαπραγμάτευτο

By on 02/07/2020

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι,

Μετά το μπαράζ των αντεργατικών μέτρων με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, νόμους και υπουργικές αποφάσεις που τσακίζουν τη ζωή των εργαζόμενων και του λαού η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται να φέρει νομοσχέδιο χουντικής έμπνευσης για τον περιορισμό ακόμα και την απαγόρευση των διαδηλώσεων, που προωθεί νέα μέτρα περιορισμού, καταστολής και διάλυσης του βασικού δημοκρατικού δικαιώματος, το οποίο ο λαός μας κατέκτησε με πολλούς, διαχρονικούς κι αιματηρούς αγώνες

Νοσταλγοί άλλων εποχών, μετά την πετυχημένη πρόβα στο συνέδριο της ΓΣΕΕ θέλουν να βάλουν την αστυνομία να κάνει κουμάντο στα σωματεία. Μετά το αντιαπεργιακό έκτρωμα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και το ηλεκτρονικό φακέλωμα των μητρώων των σωματείων η κυβέρνηση της ΝΔ με το νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων θέλει να διασφαλίσει την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων επιβάλλοντας σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς.

Ο περιορισμός των διαδηλώσεων και ειδικά στην παρούσα περίοδο δεν αποτελεί μεμονωμένη ενέργεια. Πέρα από τον σταθερό και διαχρονικό «πόθο» των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων, σήμερα έρχεται να δέσει με την επίθεση στα εργατικά δικαιώματα που προωθούνται σε όλα τα επίπεδα με αφορμή την πανδημία. Η κανονικότητα τους επιτάσσει σιγή νεκροταφείου και σκυμμένο κεφάλι. Η πρόθεση παρέμβασης στις διαδηλώσεις συμπληρώνει το συνολικό σχεδιασμό καταστολής που θέλει τον εργαζόμενο λαό στο περιθώριο, άφωνο και τους αγώνες του στο γύψο. 

Οι εργαζόμενοι θα ματαιώσουμε στην πράξη κάθε προσπάθεια που έχει στόχο να μας βάλει φίμωτρο, να μετατρέψει τους εργασιακούς χώρους σε γκέτο και την αντίσταση σε ποινικό αδίκημα.

Η κυβέρνηση να αποσύρει τώρα το απαράδεκτο νομοθετικό τερατούργημα.

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΔΕΝ ΦΙΜΩΝΕΤΑΙ

Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

 

Πτολεμαΐδα 1.7.2020

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: