giapraki.com

Το έργο EPICAH στο Satu Mare της Ρουμανίας

Στις 24-25 Σεπτεμβρίου 2019, το επίκεντρο των εργασιών υλοποίησης του έργου EPICAH μεταφέρθηκε στο Τεχνολογικό Κέντρο της πόλης του Satu Mare, στη Ρουμανία. Το πρόγραμμα των 2ήμερων εργασιών που πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία περιλάμβανε, συναντήσεις μεταξύ των μελών της Επιτροπής Παρακολούθησης του έργου, συνάντηση των εμπειρογνωμόνων του έργου, τη διοργάνωση Θεματικού Σεμιναρίου, καθώς και επισκέψεις μελετών στη διασυνοριακή της βορειοδυτικής Ρουμανίας. Την ευθύνη της διοργάνωσης των εργασιών είχε ο Σύλλογος για την Ενδοκοινοτική Ανάπτυξη του Νομού Satu Mare, ενώ συμμετείχαν εκπρόσωποι του συνόλου των εταίρων του έργου από 8 διαφορετικές χώρες. Την ελληνική πλευρά εκπροσώπησαν στελέχη του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας για λογαριασμό της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του 2ημέρου περιλάμβανε:

Το σεμινάριο ακολούθησε επίσκεψη μελέτης στο Medieşu-Aurit (Ρουμανία), όπου παρουσιάστηκαν παραδείγματα καλών πρακτικών από δύο επιτυχημένα έργα.

Κύριος στόχος των εργασιών υλοποίησης της πρωτοβουλίας EPICAH, είναι να αναδειχθεί και να προβληθεί η εφαρμογή τέτοιου είδους καλών πρακτικών, διαμορφώνοντας μία νέα αντίληψη και ένα διαφοροποιημένο πρότυπο μοντέλο διαχείρισης και αξιοποίησης της πολιτιστικής και περιβαλλοντικής αξίας των διασυνοριακών περιοχών. Η ανάδειξη και προβολή παρεμβάσεων ορθής διαχείρισης του πολιτιστικού και φυσικού αποθέματος συντελεί στη δυναμική αύξηση της τουριστικής δραστηριότητας στις διασυνοριακές περιοχές, δημιουργώντας επί της ουσίας ένα νέο μοναδικό τουριστικό προϊόν, σε πανευρωπαϊκή κλίμακα

Exit mobile version