ΤΕ Κοζάνης του ΚΚΕ: Η οργή των αυτοαπασχολούμενων και μικρών εμπόρων είναι δικαιολογημένη!

By on 11/04/2021

Η κυβέρνηση να πάρει  τώρα όλα τα μέτρα για το άνοιγμα του λιανεμπορίου στην Κοζάνη

Η απόφαση να παραμείνει κλειστό το λιανεμπόριο αποκλειστικά στην ΠΕ Κοζάνης οδηγεί σε οικονομική ασφυξία τους βιοπαλαιστές λιανέμπορους που εδώ και μήνες καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια για να επιβιώσουν. 

Η σημερινή κατάσταση δεν είναι μονόδρομος, δε φταίει αποκλειστικά η εμφάνιση της πανδημίας αλλά η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που την ίδια στιγμή που «αποθέωνε» τα εκτεταμένα μέτρα περιορισμού στο εμπόριο, την εστίαση και αλλού, αποδεικνύεται εξαιρετικά «ευέλικτη» στο ξεχείλωμα πρωτοκόλλων λειτουργίας στις μεγάλες επιχειρήσεις, τα σούπερ μάρκετ και στο άνοιγμα του τουρισμού.  Υγειονομικές βόμβες δεν είναι τα μικρομάγαζα της Κοζάνης. Είναι οι  μεγάλοι χώροι δουλειάς που με ευθύνη της κυβέρνησης λειτουργούν χωρίς κανένα ουσιαστικά μέτρο προστασίας της υγείας. 

Εδώ και τώρα να σημάνει αγωνιστικός συναγερμός μέσα στους συλλόγους, τα σωματεία των αυτοαπασχολούμενων. Να δυναμώσει ο αγώνας για να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των καταστημάτων (μαζικά τεστ, clickaway, clickinside κλπ). Χρειάζεται τώρα να δυναμώσει ο αγώνας για έκτακτο επίδομα ειδικού σκοπού ύψους 1.000 ευρώ για κάθε μήνα εφαρμογής περιοριστικών μέτρων, πάγωμα και μείωση χρεών σε τράπεζες, ΔΕΚΟ κλπ., απαλλαγή από δημοτικά τέλη. 

Ως ΚΚΕ θα δώσουμε όλες τις δυνάμεις ώστε να ενισχυθεί ο αγώνας. Να δυναμώσει το σύνθημα «Lockdown στην πολιτική που θυσιάζει την υγεία και τα δικαιώματά μας». Μετατρέπουμε την οργή μας σε αγώνα!

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: