Σιγά μην φοβηθώ, τον κόκκινο φασισμό…. Διαμαρτύρεται ο Αναστάσιος Καραλίγκας *

By on 10/12/2018

« Για ακόμη μία φορά, το ελληνικό έθνος, ως κράτος, οδηγείται σε κρίσιμες και ιστορικές αποφάσεις, μέσα σε ένα πλαίσιο εκβιασμών. Εκβιασμό από το ΝΑΤΟ και τις ιδιοκτήτριες αυτού, τις ΗΠΑ. Οδηγείται σε αποφάσεις που έχουν ήδη ληφθεί, αν λάβουμε σοβαρά υπόψη τις δηλώσεις και τη συμπεριφορά του Μάθιου Νίμιτς.

Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι απέναντι στους γείτονες: ο κάθε λαός προσδιορίζεται από 1) τη γλώσσα του, 2) τα ήθη και τις κοινές παραδόσεις του, 3) τον τρόπο που θρησκεύεται, 4) τη θέλησή του να αποκτήσει εθνική ανεξαρτησία, 5) τη βούληση όλου του λαού και όχι ελαχίστων.

Ενας λαός μπορεί να αυτοπροσδιορίζεται, χάνει όμως την επαφή με τη δική του ιστορία όταν ετεροπροσδιορίζεται. Βγάλτε λοιπόν από τον νου σας τη λέξη Μακεδονία με οποιαδήποτε μορφή και βάλτε αυτό που σας προσδιορίζει η ιστορία σας, η γλώσσα σας, τα ήθη και οι παραδόσεις σας, η θέληση για μια ειρηνική συνύπαρξη με όλους τους γείτονές σας, αυτό που εκφράζει το σύνολο του λαού σας και όχι μέρος αυτού.  »

Τα παραπάνω δεν τα είπε κάποιος δεξιός πολιτικός ούτε κάποιος εκπρόσωπος πολιτιστικού συλλόγου της Μακεδονίας. Τα δήλωσε σε άρθρο του στην εφημερίδα Καθημερινή, ο Μανώλης Γλέζος, την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018, λίγες μέρες μετά τα δυο μεγαλειώδη συλλαλητήρια υπέρ της Μακεδονίας.

Το σύμβολο της Αριστεράς, ο αγωνιστής Γλέζος ξεμπροστιάζει τους συντρόφους του από τον σιριζα, πολλούς μήνες πριν την υπογραφή της επαίσχυντης συμνφωνίας στις Πρέσπες.

Στην εφημερίδα Documento εκείνες τις μέρες, ο Δήμαρχος των Σκοπίων και στενός συνεργάτης και φίλος του πρωθυπουργού της πΓΔΜ, Πέτρε Σιλέγκοφ δηλώνει τα εξής:

«Ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ήταν ποτέ κομμάτι της κανονικής ιστορίας μας. Εντάχθηκε στην ιστορία μας τα τελευταία δέκα χρόνια.».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Documento, ο Σιλέγκοφ εξηγώντας την άποψή του, λέει πως όταν μιλά κάποιος για τέτοιου είδους εθνότητες, κράτη και λαούς, αναφέρεται στα τελευταία τριακόσια χρόνια, ενώ ο Μέγας Αλέξανδρος υπήρξε δυο χιλιάδες τριακόσια πριν, και υπογραμμίζει πως ο ίδιος προτιμά να τον βλέπει περισσότερο ως τον ηγέτη που εκπολίτισε όλο τον κόσμο.»

Κι όμως, φτάσαμε στο σημείο σήμερα, η κυβέρνηση των σιριζανελ να επιδεικνύει φασισμό και τρομοκρατία σε όποιον υπερασπίζεται την ελληνικότητα της Μακεδονίας και αντιτίθεται στην συμφωνία που υπέγραψε με τους σκοπιανούς.

Η διαδήλωση της 8ης Σεπτεμβρίου στο Βελλίδειο κατεστάλη με τόσα χημικά, που η βία στο παρίσι τα τελευταία τρία Σάββατα μοιάζει με κατσάδα σε νηπιαγωγείο.

Ήδη η Επιτροπή μεταξύ των σκοπιανών-σιριζέων εμπειρογνωμώνων μελετάει αλλαγές στα σχολικά βιβλία, χωρίς όμως ακόμη να έχει ψηφιστεί η ντροπιαστική συμφωνία από την ελληνική Βουλή.

Ήδη οι μόλις τρεις σελίδες που αναφέρονταν στον Παύλο Μελά στα βιβλία της Γ` Λυκείου έχουν βγει από την φετινή ύλη. Γιατί βιάζονται τόσο οι σιριζέοι κυβερνητικοί να απαλείψουν κάθε τι σχετικό με τον μακεδονικό αγώνα ;

Η γκεμπελίστικη προπαγάνδα των σιριζέων κυβερνώντων έχει μία κατεύθυνση: να βαφτίζει ως ‘φασίστα’ όποιον κρατά την ελληνική σημαία και αντιτίθεται στην εμετική συμφωνία τους, που παραχωρεί όνομα, εθνότητα και γλώσσα. Και σύντομα και ελληνικό έδαφος…

Οι καταλήψεις των σχολείων από τους Μακεδόνες νεολαίους βαφτίστηκαν ‘ακροδεξιές’ και κάποιοι υποτακτικοί καθηγητές έκαναν ό,τι μπορούσαν για να δείξουν πόσο καλά παιδιά είναι στα κόκκινα αφεντικά τους. Μέχρι και την Αστυνομία κάλεσαν στο Αγρίνιο. Τρεις συλλήψεις παιιδών καθώς και των γονέων τους, επειδή διαμαρτύρονταν για την Μακεδονία.

Ο πρωθυπουργός μας έχει να επιδείξει ως βασικό του προσόν την συμμετοχή στις σχολικές καταλήψεις του 1993. Κι όμως, βαφτίζει ως ‘φασίστες’ τους σημερινούς νεολαίους. Επειδή κρατάνε ελληνικές σημαίες, αντί για κουκούλες και κράνη.

Τα γεγονότα είναι καταλυτικά και αποδεικνύουν, ότι η κόκκινη κυβέρνηση (με ολίγο μπλε του καμμένου) έχει ολισθήσει σε φασιστικές καταστάσεις που θυμίζουν Λατινική Αμερική.

Ιερέας στην Κάλυμνο προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα, επειδή διακήρυττε ότι η Μακεδονία είναι ελληνική…

Ο κ. Τζανακόπουλος, το Νούμερο 2 του σιριζα, το 2008, που ο τότε πρωθυπουργός έθεσε βέτο για την ένταξη των σκοπιανών στο ΝΑΤΟ, πήγε στα Σκόπια και συμμετείχε με άλλους νεολαίους σιριζέους υπέρ των σκοπιανών με σύνθημα: «Βέτο στο βέτο της Ελλάδας». Η αγάπη των σιριζέων  για τους σκοπιανούς δεν κρύβεται. Το ίδιο και το μίσος τους για τους Έλληνες.

Σέλτσας, Τζάκρη και Λιάνης έχουν σχέσεις στοργής με αυτονομιστές έλληνόφωνους, το ομολογούν οι ίδιοι, και οι ελληνόφωνοι αυτονομιστές του ‘Ουράνιου τόξου’ και οι ελληνόφωνοι πολιτευτές.

Την ερχόμενη Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου, ο πρωθυπουργός θα έρθει στην καρδιά της Μακεδονίας , στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, για να καταγγείλει ως φασίστες και εθνικιστές, όσους αντιδρούμε στον κόκκινο φασισμό.

Ήδη ένας συνάδελφός μου από Θεσσαλονίκη, προφανώς από υπέρμετρο κόκκινο ζήλο, κάνει διαδικτυακό κάλεσμα στην συγκέντρωση γράφοντας την ανακοίνωση στα σκοπιανά και αποκαλώντας την Θεσσαλονίκη ‘Solun’…

Την ώρα που γράφω αυτές τις αντιφασιστικές γραμμές, ακούω ένα αγαπημένο τραγούδι: «Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ». Και συμπληρώνω: Εγώ θα είμαι όρθιος απέναντι στον κόκκινο φασισμό

* Ο κ. Καραλίγκας είναι Δικηγόρος παρ` Αρείω Πάγω. Κατάγεται από την Κοζάνη, ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη

 

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: