Π. Κουκουλόπουλος: «Άμεσες ενέργειες για να αποζημιωθούν οι πληγέντες παραγωγοί του Βελβεντού»

By on 09/09/2023

Κοινοβουλευτική παρέμβαση για τις εκτεταμένες καταστροφές στην αγροτική παραγωγή της περιοχής του Βελβεντού, πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Υπεύθυνος KTE Οικονομικών, Πάρις Κουκουλόπουλος.

Συγκεκριμένα, στην Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή αναδεικνύει προς τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, πως «σοβαρές άμεσες ζημιές σε ποικιλίες ροδακινιάς, νεκταρινιάς και μηλιάς, που βρίσκονταν σε στάδιο εμπορικής ωρίμανσης, καταγράφηκαν στην περιοχή Βελβεντού από τις βροχοπτώσεις του τετραημέρου της 4ης έως και 7ης Σεπτεμβρίου 2023».

Επιπλέον, παραθέτει στην Κυβέρνηση όλα τα λεπτομερή στοιχεία του Αγροτικού Συλλόγου Βελβεντού, από τα οποία προκύπτει επαρκής τεκμηρίωση ως προς το μέγεθος της ζημιάς, την έντονη προσυλλεκτική καρπόπτωση και τα συμπτώματα συρρίκνωσης του φλοιού και εμφάνισης γραμμώσεων στον φλοιό, που καθιστούν τους καρπούς ακατάλληλους για εμπορία.

«Το γεγονός έλαβε χώρα στην κορύφωση της συγκομιδής του ροδάκινου προκαλώντας σοβαρότατες απώλειες στον όγκο της παραγωγής. Η συγκεκριμένη παραγωγή αποτελεί κυριολεκτικά τη βασικότερη πηγή εισοδήματος των κατοίκων», υπογραμμίζει ο Π. Κουκουλόπουλος, ενώ επιπλέον τονίζει πως «οι τραγικές ελλείψεις προσωπικού στον τοπικό ΕΛΓΑ, εύλογα προκαλούν ανησυχία στους παραγωγούς».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Βουλευτής Κοζάνης ζητά από την Κυβέρνηση απαντήσεις, αναφορικά με τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί «για την άμεση αποτίμηση των ζημιών, έτσι ώστε να καταβληθούν έγκαιρα οι αποζημιώσεις στους δικαιούχους».

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: