Περικλής Μακρής στο sports3: Έτσι έζησα το Ρολάν Γκαρός

By on 14/06/2021

Είχε την τύχη να βρεθεί και να παρακολουθήσει μέσα από τα κορτ την μεγαλύτερη επιτυχία του ελληνικού τένις και μια από τις σημαντικότερες διακρίσεις διαχρονικά του ελληνικού αθλητισμού. Ο Περικλής Μακρής τις τελευταίες δυο εβδομάδες συνέδεσε το όνομα του με τις περιγραφές των αγώνων του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη, όντας απεσταλμένος (με τον Ηλία Παπαϊωάννου) της ΕΡΤ στο Παρίσι. Ο Περικλής είναι ένας εξαιρετικός συνάδελφος, που παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει κάνει τα…χιλιόμετρα του στο χώρο. Κατηρτισμένος, άριστος γνώστης, και με την ικανότητα να κρατάει τον τηλεθεατή μέσα στον αγώνα.

Μίλησε στο sports3.gr λίγη ώρα μετά τον τιτάνιο αγώνα του Τσιτσιπά στον τελικό του Ρολάν Γκαρός. Με την ένταση του σπουδαίου αγώνα νε είναι ακόμα εμφανής  στη χροιά της φωνής του: «Ναι, αισθάνομαι πολύ τυχερός που το έζησα όλο αυτό. Καταλαβαίνω και εγώ πως είναι κάτι μοναδικό, και άρχισα να το καταλαβαίνω από τη διάρκεια του τουρνουά όταν άρχισαν οι ξένοι δημοσιογράφοι να με ρωτάνε εμένα και τους άλλους δυο Έλληνες συναδέλφους που ήταν εδώ στο Παρίσι. Μάλιστα, έδειχναν έκπληκτοι ότι μόλις τρεις δημοσιογράφοι βρέθηκαν να καλύψουν την τιτάνια προσπάθεια και μεγαλειώδη πορεία των δυο παιδιών μας».

-Για πάμε μέρα μέρα…

-«Ναι. Να πω πρώτα από όλα πως η ΕΡΤ έχει εδώ και τρία χρόνια το full πακέτο του Ρολάν Γκαρός και ευθύς εξ αρχής ο σχεδιασμός ήταν πάνω σε αυτό. Η πλήρης κάλυψη του μεγάλου τουρνουά. Προσωπικά ταξίδεψα πολύ…υποψιασμένος πως τουλάχιστον ένα από τα δυο παιδιά μας, θα προχωρήσει αρκετά. Το πόσο αρκετά, βεβαίως και δεν μπορείς να το υπολογίσεις. Η ευτυχία ήταν πως και τα δυο παιδιά τελικά έφτασαν πολύ μακριά. Και έγιναν το θέμα του Ρολάν Γκαρός».

-Τι εννοείς;

-«Εννοώ πως στο ξεκίνημα, μονοπώλησε το ενδιαφέρον η Ναόμι Οσάκα, μετά ο Ρότζερ Φέντερερ και μετά η Ελλάδα με δυο τενίστες στα ημιτελικά. Δεν ξανάγινε.  Άρχισαν να έρχονται ξένοι δημοσιογράφοι να μας ρωτάνε, μεταξύ τους πολλοί σπουδαίοι τενίστες του παρελθόντος που έχουν περάσει σε ρόλο σχολιαστή όπως ο Μπόρις Μπέκερ.  Η Ελλάδα τις τελευταίες ειδικά μέρες έγινε το θέμα συζήτησης. Μεγάλη ευθύνη, αλλά και περηφάνια».

– Πάμε να αναλύσουμε τους δυο τενίστες μας: Μαρία Σάκκαρη.

-«Λοιπόν: Το ιδιαίτερο με την Σάκκαρη είναι πως παρουσιάζεται πολύ αγχωμένη όταν αντιμετωπίζει θεωρητικά κατώτερες αντιπάλους. Αυτές δηλαδή που δεν είναι στο top 10. Το αισθάνεται σαν υποχρέωση να τις νικήσει. Σταδιακά, όσο προχωράει  το τουρνουά και η Μαρία είναι μέσα, «λύνεται», αρχίζει και χαίρεται τους αγώνες της, δεν έχει πλέον να αποδείξει το παραμικρό. Έτσι το αισθάνεται καθώς για εμάς δεν έχει επ’ουδενί να αποδείξει το παραμικρό από την άποψη πως ξέρουμε ποια είναι. Η Σάκκαρη λοιπόν από ένα σημείο και μετά λάμπει, νοιώθει τρισευτυχισμένη που παίζει, που συμμετέχει στους αγώνες. Έφτασε πολύ ψηλά. Σίγουρα θα μπορούσε να παίξει τελικό, μια ανάσα απείχε από αυτόν. Έναν πόντο. Στην κυριολεξία».

-Στέφανος Τσιτσιπάς

-«Ήρθε έτοιμος. Γνώριζε από την αρχή του Ρολαν Γκαρός πως βρίσκεται σε θαυμάσια κατάσταση. Με τρομερή αυτοπεποίθηση, με τη δυνατότητα που έχει αποκτήσει από όλα αυτά που έχει καταφέρει, να κοιτάζει όλους τους αντιπάλους στα μάτια. Τεράστια η πρόοδος του. Σε όλα τα επίπεδα. Εκεί που…γυάλισε το μάτι του στην κυριολεξία ήταν πριν τον αγώνα με τον Μεντβέντεφ. Δεν ήθελε να του μιλήσει άνθρωπος. Κανένα σχόλιο δεν έκανε, και έδειχνε με τη συμπεριφορά του πως δεν σήκωνε κουβέντα. Όταν τέλειωσε ο αγώνας αυτός και μπήκε στη διαδικασία του επόμενου αγώνα, έγινε και πάλι ο Στέφανος που όλοι ξέρουμε. Ο άνθρωπος γράφει ιστορία, θα γράψει ιστορία και θα τον καταγράψει η ιστορία ως ένα από τους μεγαλύτερους παίκτες στην ιστορία.»

-Ποιο τίτλο θα έβαζες σε αυτό το 15νθήμερο που βίωσες στο Παρίσι΄

-«Τυχερός και ευγνώμων».

–Αντίστροφη μέτρηση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Καθώς η ΕΡΤ μπαίνει στην τελική ευθεία της προετοιμασίας για την κάλυψή τους από ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3, ERTflix και ΕΡΑΣπορ, παραδίδω τις Διαπιστεύσεις στους επικεφαλής της αποστολής στην ιαπωνική πρωτεύουσα. Στον Διευθυντή Παραγωγής Δημήτρη Ρομφαία και στον αρχηγό της δημοσιογραφικής αποστολής Περικλή Μακρή Periklis Makris . Από τις 23 Ιουλίου ως τις 8 Αυγούστου, κορωνοιού επιτρέποντος, η ΕΡΤ θα καλύψει 500 ώρες προγράμματος, με 22 απεσταλμένους, εκ των οποίων 14 δημοσιογράφους τηλεόρασης και ραδιοφώνου, 3 εικονολήπτες, 3 ηχολήπτες, μία μοντέρ και έναν Διευθυντή Παραγωγής. Και όλους τους δημοσιογράφους και τεχνικούς που θα εργαστούν εκείνο το διάστημα στην Αγία Παρασκευή και τη Θεσσαλονίκη. Λάβετε θέσεις σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς δέκτες, laptop, tablet και κινητά. Για παραγγελίες sushi , πληροφορίες Δημήτρη Ρομφαία.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το Sports3.gr;

  Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter
  Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: