ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: Κυκλοφόρησε το βιβλίο «1821 λέξεις για το χθες… Η Κοζάνη κατά την περίοδο του 1821»

By on 16/03/2021

Μόλις κυκλοφόρησε το βιβλίο «1821 λέξεις για το χθες… Η Κοζάνη κατά την περίοδο του 1821». Είναι μια έκδοση του περιοδικού Παρέμβαση αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την έναρξη της επανάστασης του 1821, με ειδική αναφορά στην περιοχή της Κοζάνης. Η έκδοση, όπως και η αντίστοιχη διαδικτυακή εκδήλωση (που πραγματοποιήθηκε στις 9/1/2021), εντάσσονται στο πλαίσιο της δράσης “Η λογοτεχνία εδώ & τώρα”, που τέθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού. 

Γράφουν:

Σοφία Ηλιάδου-Τάχου, Καθηγήτρια Νέας Ελληνικής Ιστορίας Π.Δ.Μ.-Πρόεδρος Επιτροπής Πολιτισμού Π.Δ.Μ., Θανάσης Καλλιανιώτης, Εκπαιδευτικός – Ιστορικός, Νίκος Μπουκουβάλας, Χημικός, Τάσος Χαρέλας, Φιλόλογος, Μάριος Μώρος, Υποψήφιος Διδάκτωρ Νεοελληνικής Φιλολογίας ΑΠΘ, Άννα Μαμάτσιου, Φιλόλογος, Β.Π.Καραγιάννης, Συγγραφέας – Εκδότης Περιοδικού Παρέμβαση. 

Συμμετέχει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Έργα ζωγραφικής: Γιώργος Κόλλας

Έργο οπισθοφύλλου: Κώστας Ντιός

Εξώφυλλο: Κολάζ από πίνακα με τίτλο «Κοζανίτικη Γραμματεία» (ο οποίος δημιουργήθηκε από τον ζωγραφικό οίκο της Ιεράς Μονής Αναλήψεως Κοζάνης).

Επιμέλεια κειμένων: Κατερίνα Δημοπούλου

Επιμέλεια έκδοσης: Δήμητρα Καραγιάννη

Σχεδιασμός: Βασίλης Τσιόκανος

Το βιβλίο περιλαμβάνει Qr code, μέσω του οποίου (σκανάροντάς το) οι αναγνώστες έχουν τη δυνατότητα να μεταφερθούν στο Youtube για να παρακολουθήσουν και την αντίστοιχη εκδήλωση.

Το βιβλίο θα διατεθεί σε φορείς και βιβλιοθήκες.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: