Παρέμβαση του Θανάση Παφίλη, Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Κ.Ο. του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ στην ΕΡΤ

By on 06/06/2020

Υποκρισία και ανοιχτή κοροϊδία απέναντι στον ελληνικό λαό και όλους τους λαούς, χαρακτήρισε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στην ΕΡΤ1 σήμερα το πρωί, τη δήλωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, καθώς την ίδια στιγμή που οι ΗΠΑ λένε ότι το τουρκολιβυκό σύμφωνο είναι παράνομο, στηρίζουν την κυβέρνηση Σάρατζ που το υπέγραψε.

Ο Θ. Παφίλης τόνισε ότι ο μύθος που καλλιεργούν τα άλλα κόμματα, ότι το ΝΑΤΟ και η ΕΕ μας προστατεύουν, έχει καταρρεύσει. Η Τουρκία κλιμακώνει την επιθετικότητά της με σχέδιο γενικότερο για την αναβάθμιση της θέσης της αστικής της τάξης, προχωράει σε πράξεις και οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται να κρατήσουν στο «δυτικό στρατόπεδο» και στο ΝΑΤΟ την Τουρκία γιατί είναι σημαντική δύναμη και δεν μπορούν να υλοποιηθούν τα σχέδιά τους αν η Τουρκία είναι εκτός.

Ο Θ. Παφίλης κάλεσε τον λαό να είναι σε επιφυλακή, καθώς η κατάσταση είναι επικίνδυνη και υπογράμμισε ότι η λύση για τον λαό βρίσκεται στην απεμπλοκή από αυτά τα σχέδια, καμία συμμετοχή της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή, καμία αλλαγή συνόρων και πλέον τίθεται αντικειμενικά το ζήτημα ΝΑΤΟ, ΕΕ κατά των λαών και επομένως η λύση είναι έξω από αυτούς και όχι μέσα σε αυτούς.

Ακόμα, τόνισε ότι αν όντως υπήρχε στήριξη της Ελλάδας και καταδίκη της Τουρκίας από την ΕΕ, θα υπήρχαν και κάποια μέτρα. Για παράδειγμα, για το μεγάλο πρόβλημα των προσφύγων, γιατί δεν αποφασίζει η ΕΕ να κάνει διαλογή μέσα στην Τουρκία και να σταλούν οι πρόσφυγες σε χώρες της ΕΕ; Γιατί ισχύει ακόμα το Δουβλίνο που εγκλωβίζει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στη χώρα μας; Γιατί δεν καταργείται η Συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας; Ακριβώς γιατί η ΕΕ και όλες οι κυβερνήσεις εκπροσωπούν συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα, υπογράμμισε, τονίζοντας ότι οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα, αυτοί που ανταγωνίζονται σήμερα είναι αυτοί που έχουν τον πλούτο.”

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: