Ο Χαιρετισμός του Δημάρχου Κοζάνης στα Εγκαίνια της Κοβενταρείου Βιβλιοθήκης

By on 10/10/2018

Εξοχότατε Κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλε,

 

Αξιότιμοι προσκεκλημένοι,

 

Κυρίες και κύριοι,

 

Φίλες και φίλοι της Κοζάνης και της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης,

 

Δεν θα μπορούσα με τίποτα να κρύψω την χαρά και την συγκίνηση μου να βρίσκομαι στην θέση του Δημάρχου Κοζάνης σε μια τόσο σπουδαία μέρα σαν αυτή.

Οφείλω καταρχάς να πω, με δεδομένη την παρουσία εδώ των πρώην Δημάρχων Κοζάνης, κ. Παγούνη, κ. Κουκουλόπουλου και κ. Μαλούτα, ότι αυτό το έργο είναι αποτέλεσμα μιας προσπάθειας που ξεκινά πολλά χρόνια πριν και είμαι βέβαιος πως θα αποτελέσει προτεραιότητα για τις επόμενες γενιές Κοζανιτών και για τις επόμενες διοικήσεις αυτού του Δήμου, σαν ένα νήμα που συνδέει το παρελθόν και το παρόν με το μέλλον. Αυτό επίσης,  αποδεικνύει ότι η σημασία της Βιβλιοθήκης της Κοζάνης ξεπερνά τις όποιες διαχωριστικές γραμμές και ιστορικά αποτελεί ένα σημείο συνένωσης των δυνάμεων των Κοζανιτών. Η βιβλιοθήκη εξάλλου είναι στην καρδιά και στο πνεύμα της Κοζανίτικης κοινωνίας.

 

Η βιβλιοθήκη της Κοζάνης είναι μια κιβωτός της ιστορίας μας… αλλά και μια πυξίδα για τον μέλλον του τόπου μας. Η περιοχή μας βρίσκεται σε μια μεταβατική περίοδο, κατά την οποία οφείλουμε να αξιοποιήσουμε τις πολλές και σημαντικές δυνατότητες που έχουμε. Ο πολιτισμός είναι δύναμη στα χέρια μας. Είναι ένα όχημα που μπορεί με αυτοπεποίθηση να μας οδηγήσει στο μέλλον. Η βιβλιοθήκη μπορεί και πρέπει να αποτελέσει μια κυψέλη των γραμμάτων και του πολιτισμού. Ζούμε σε μια δύσκολη, διαρκώς μεταβαλλόμενη και ανταγωνιστική εποχή. Οφείλουμε να κάνουμε ισχυρό και έντονο το στίγμα μας. Με όπλο και οδηγό τη βιβλιοθήκη μας, πέρα και πάνω από τις όποιες διαχωριστικές γραμμές, συνδιαμορφώνουμε ένα νέο όραμα για την Κοζάνη που αγαπάμε.

 

Εξοχότατε κ. Πρόεδρε της Δημοκρατίας,

 

Η αποδοχή εκ μέρους σας της πρόσκλησής μας, να παρευρεθείτε στην τελετή εγκαινίων του νέου κτιρίου της ιστορικής βιβλιοθήκης της Κοζάνης είναι ιδιαίτερα τιμητική για εμάς. Η παρουσία σας εδώ προσδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στη σημερινή μέρα, καθώς τονίζει την εθνική σημασία της βιβλιοθήκης της Κοζάνης, στη συνολική ιστορία του ελληνικού πνεύματος και πολιτισμού.

Σας είμαστε ευγνώμονες, καθώς η παρουσία σας εδώ καθιστά τη σημερινή ημέρα μια από τις πιο σημαντικές στην ιστορία της Κοζάνης.

Σας ευχαριστώ όλους θερμά.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: