«Ο πλανητάρχης Τράμπ πιο μισητός από τον Χοπ» Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης      

By on 18/03/2020

Ο ιδιοκτήτης της ΧΟΦΕΝΜΑΙΧ ποδοσφαιρικής ομάδας της Mundesliga Ντίτμαρ Χοπ είναι ο άνθρωπος που μισούν όλοι οι οπαδοί του Γερμανικού ποδοσφαίρου. Το μίσος αυτό οφείλεται στο ότι ο Χοπ πήρε την άσημη ΧΟΦΕΝΜΑΙΧ ποδοσφαιρική ομάδα 8ης κατηγορίας, από ένα χωριό με 3.000 κατοίκους και την ανέβασε στην πρώτη κατηγορία, καταστρατηγώντας την Γερμανική νομοθεσία του 50+1 που προβλέπει στη μετοχική σύνθεση κάθε ομάδας Α’ & Β’ κατηγορίας, απόλυτη πλειοψηφία της Ένωσης των Μελών της.

Ο Τράμπ είναι ο γνωστός παγκόσμιος στρατοκράτης, με τις μηχανές κοπής ανεξέλεγκτου (πράσινου) χρήματος και την επιβολή στρατιωτικών, οικονομικών κ.α. κυρώσεων σε κάθε απείθαρχο.   

Όταν ο πλανητάρχης πληροφορήθηκε σύμφωνα με την εφημερίδα Die Welt ότι η Γερμανική εταιρεία CureVac με έδρα το Τίμπινγκεν, που εργάζεται για το εμβόλιο του κορωνοιού (ανήκει κατά 80% στον Χοπ) βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, θέλησε να την εξαγοράσει προσφέροντας μεγάλα ποσά, προκειμένου να μεταφέρει τους ερευνητές στις ΗΠΑ. Πάντα κατά το ίδιο δημοσίευμα ο Τράμπ θέλει η Γερμανική εταιρεία να παρασκευάσει τα εμβόλια μόνον για τις ΗΠΑ. Με τις εκτιμήσεις στελεχών της CureVac το πειραματικό εμβόλιο υπολογίζεται ότι θα είναι έτοιμο πριν το καλοκαίρι.

Ο «μισητός» Χοπ κατηγόρησε για έλλειψη αλληλεγγύης τον Τράμπ λέγοντας: «Αν θέλουμε να αναπτύξουμε ένα αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του κορωνοιού, αυτό το άτομο πρέπει όχι μόνο να προσεγγίζει τους ανθρώπους αλλά και να δείχνει περισσότερη αλληλεγγύη».

Με εκπρόσωπό του το Υπ. Υγείας της Γερμανίας επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της αμερικανικής ηγεσίας για την εξαγορά της CureVac δήλωσε όμως πως θέλει να διασφαλίσει ότι τα εμβόλια κατά του κορωνοιού θα αναπτυχθούν παράλληλα και στην Γερμανία και στην Ευρώπη. Μάλιστα θα προσφέρουν και οικονομικά κίνητρα στην εταιρία. Το ποσό των 80 εκ ΕΥΡΩ θα προσφέρει επίσης στην CureVac για την ολοκλήρωση της έρευνας για το εμβόλιο κατά του κορωνοιού και η Κομισιόν. Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε ότι πατρίδα της CureVac είναι η Ευρώπη.

Οι Γερμανοί Υπ. Οικονομικών Πέτερ Αλτμάιερ & Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ επαίνεσαν την απόφαση του Χοπ δηλώνοντας ότι «Η Γερμανία δεν πωλείται και πως ένα πιθανό εμβόλιο θα δοθεί σε όλο τον κόσμο και όχι μόνον στις ΗΠΑ».

Είναι απόλυτα βέβαιο ότι ο αμερικανικός λαός δεν συμμερίζεται τις απαράδεκτες και ακραίες απόψεις του προέδρου Τράμπ και ούτε πολέμησε με θυσίες ανθρώπων στον Α’ & στον Β’ Π.Π. εναντίον του Ναζισμού για να του χρεώνουν αυτό που δεν του αναλογεί σήμερα, δηλ. μιλιταριστικές θέσεις και ενέργειες. Αντίθετα η σημερινή ηγεσία της Γερμανίας και ο «μισητός» βιομήχανος Ντίτμαρ Χοπ διδάσκουν την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών ……

 «Ave, Caesar, morituri te salutant» (Χαίρε, «Καίσαρ», οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν)! 

Υ.Γ. 1 Οι εκ των υστέρων διαψεύσεις από τον εκπρόσωπο της CureVac ότι κλήθηκε στο Λευκό Οίκο για να μιλήσουν με τον πρόεδρο Τράμπ και το Αντιπρόεδρο Πένς για την εξέλιξη και αντιμετώπιση του κορωνοιού και δεν έγινε πρόταση εξαγοράς της εταιρίας, δεν πείθουν κανέναν.

Υ.Γ. 2 Ίσως και να αποτελούν όλα ένα παιχνίδι της αισχροκέρδειας ενάντια στη ζωή …..

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: