Ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας υποδέχθηκε στην ΚΔΒΚ τον Υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη και τον Υφυπουργό Μάνο Κόνσολα

By on 09/09/2019

Την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού τον Υπουργό Χάρη Θεοχάρη και τον Υφυπουργό Μάνο Κόνσολα, υποδέχθηκε την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Ο κ. Μαλούτας ενημέρωσε τους κυρίους Θεοχάρη και Κόνσολα για το χρονικό της υλοποίησης του έργου καθώς και τις προδιαγραφές του κτιρίου της Βιβλιοθήκης. Την ξενάγηση που πραγματοποιήθηκε από την κ. Ιωάννα Στεργιοπούλου, δ/ντρια της ΚΔΒΚ, ακολούθησε συζήτηση κατά την οποία ο Δήμαρχος τόνισε πως το νέο κτίριο της Βιβλιοθήκης είναι ένα από τα σημεία που πρέπει να αναδειχθούν προκειμένου η περιοχή της Κοζάνης να αποκτήσει εξωστρέφεια και να αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών. Εξήγησε πως παρόλο που η Κοζάνη βρίσκεται εκτός τουριστικών διαδρομών, μπορεί να προσελκύσει επισκέπτες θεματικού τουρισμού (λίμνες, πολιτιστική κληρονομιά, μουσείο Αιανής, Λαογραφικό Μουσείο, Ενεργειακός Τουρισμός) και ζήτησε τη συνεργασία και τη συνδρομή του Υπουργείου στην αξιοποίηση και την προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου.

Κατά την αναχώρησή τους, οι κύριοι Θεοχάρης και Κόνσολας έλαβαν ως ενθύμιο συνάντησης από τον Δήμαρχο Κοζάνης ένα λεύκωμα στο οποίο παρουσιάζεται ο Αλιάκμονας, η λίμνη και το φράγμα του Ιλαρίωνα, σημεία που μπορούν να αποτελέσουν τουριστικό προορισμό, αλλά και έναν τόμο – πρόσφατη έκδοση της ΚΔΒΚ που παρουσιάζει τον πλούτο της.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: