Οι ανάγκες και θεούς πείθουν – Γράφει ο Κωνσταντίνος Καρακάσης

By on 06/04/2022

Για τις ανάγκες των καιρών, καλό θα ήταν οι προτάσεις των όσων καλούνται να καταθέσουν για το θέμα:

— Νέο τριτοβάθμιο Νοσοκομείο ΕΚΤΟΣ ΠΟΛΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣπέραν από οποιοδήποτε συμφέρον ή ιδιοτέλεια να αποσκοπούν στο κέρδος της πόλης μας αφενός, ως και στο κέρδος των κατοίκων της Περιφέρειας αφ ετέρου, που λόγω ανάγκης από τον κυκλοφοριακό εγκλεισμό,  της παντελούς έλλειψης προσβασιμότητας και της παλαιότητας της νοσηλευτικής δομής «Μαμάτσειο», εντονότερα όσο περνούν τα χρόνια, άλλη λύσις να επιζητείται.

Πρέπει λοιπόν προς όφελος και της Δημόσιας υγείας, να απομακρύνεται η πεπατημένη των συντεχνιακών δρόμων, που λειτουργούν αυτοτροφοδοτικά προς όφελος ορισμένων επαγγελμάτων η επιδιώξεων, που μπορεί να υποσκάπτουν και τα θεμέλια του διαλόγου ή και της συνεννοήσεως.

Έτσι με γνώμονα την επαϊοσύνη θα αποφύγουμε τις καταστροφικές συνέπειες των αποφάσεων του παρελθόντος, που στέρησαν τον τόπο μας από την απόκτηση μιας τριτοβάθμιας νοσηλευτικής δομής, προς όφελος άλλης πόλεως, της Αλεξανδρουπόλεως.

Για όσους έχουν μνήμη ή και πληροφόρηση, η ευεργετική και προνοητική για τον τόπο μας πρόταση, ανήκει εις τον κ. Γεώργιο Παπαδημητρίου εκ Καρυδίτσας, χειρουργό ορθοπεδικό – Καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Πρυτανεία.

Τιμή λοιπόν στον συμπολίτη μας κ. Γεώργιον Παπαδημητρίου.

— Αντί όμως να πρυτανεύσει η λογική, τότε επεκράτησε η τυφλή ισχυρογνωμοσύνη και έχασε ο τόπος.

                                                                                                              2

Αποφεύγοντας λοιπόν τις όποιες στείρες και μίζερες αντιπολιτευτικές τακτικές (Ντροπή…) και ιαχές, ας συνδράμουμε όλοι για την ιατρική αυτοτέλεια και αυτοδυναμία όσο δυνατόν της πόλης μας και της Περιφέρειας γενικά προς όφελος των κατοίκων της.

–Όλοι θα έχουμε κέρδος. Όσον αφορά τις εμμονές ορισμένων Δημάρχων ή και πολιτευτών για ενδεχόμενες υποβαθμίσεις των νοσηλευτικών δομών των πόλεων των, εμείς τονίζουμε ότι αυτά είναι τα θέματα των στημένων συνεντεύξεων των, επαναλαμβανόμμενα, και απαντούμε κατηγορηματικά ότι κάτι τέτοιο δεν το επιζητούμε, γιατί θα επιβαρυνθή ακόμα περισσότερο από την νοσηλευτική πίεση και τα συνεπακόλουθα της ο τόπος μας.(Το έζησαν όσοι νοσηλεύτηκαν στο Μαμάτσειο) Οπότε ούτε καρούλια για τον φόβο μεταφοράς των δομών τους ως κακώς χαριτολογώντας ορισμένοι ισχυρίζονται να χρειάζονται, ούτε και συμμαχίες λειτουργούσες σαν φρένα στα υποτιθέμενα καρούλια να μηχανεύονται – εκτός και αν πρόκειται για έλλειψη σοβαρότητος .

Απ’ αυτού του είδους τις ενορχηστρώσεις άλλα μπορεί να προκύψουν.

Ας χαμηλώσουν οι τόνοι.

Ο αναπτυγμένος νοσοκομειακός ιστός θα προσδώσει μελλοντικά πολλά κέρδη στην Δυτική Μακεδονία.

Αλήθεια τι γνώμη έχετε για την εξέλιξη του Μποδοσάκειου και σαν κέντρο γυναίκας – μάνας; – πρόταση μελέτης;

–Ανοικτά μυαλά χρειάζονται και συνεννόησις.

Η ανάγκη δημιουργίας νέου νοσοκομείου ΕΚΤΟΣ της ΠΟΛΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ είναι όσο ποτέ άλλοτε επιτακτική, αλλά και λόγω συγκυρίας εφικτή.

Για το καλό της Περιφέρειας συνεννοηθείτε.

Η δαπάνη των 17 ή και όσων υπερβατικά εκατομμυρίων ευρώ καταβληθούν για την κατασκευή – πολλοστή επέκταση του ήδη υπερστριμωγμένου περιβαντολλογικά Μαμάτσιου σε καμμιά περίπτωση δεν πρέπει να συνεκτιμηθεί ως ανασταλτικός παράγων για την ίδρυση Νέου Τριτοβάθμιου Νοσοκομείου , στερώντας την πόλη μας και την Περιφέρεια γενικά από την απόκτηση της ιατρικής της αυτοτέλειας, (καθ ότι είναι προϊόν αποφάσεως του  κ. Περιφερειάρχη και των συμβούλων του) και όχι αποτέλεσμα μελέτης των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων

 

Όσον αφορά τις  δημοσιογραφικές παρεμβάσεις προς δημιουργίαν κλίματος αρνητικού εις βάρος του αντιδημάρχου Κοζάνης για την φράση το 

                                                                                                        3

Νοσοκομείο πρέπει να γίνει και θα γίνει, εμείς απαντάμε ότι χαιρόμαστε που το Χιονοδρομικό της Βασιλίτσας ο κόσμος να χαλάσει θα γίνει.

Καταλήγοντας

Το τίμημα της ισχυρογνωμοσύνης θα είναι βαρύ.

Προσωπικά δεν θα άντεχα  την μήνιν – την οργήν ως και τα συνοδευτικά της   των επερχόμενων γενεών

Το νέο ΕΚΤΟΣ ΠΟΛΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ Νοσοκομείο είναι το μέγιστο μέλημά μας.

Παραινετικά – προτρεπτικά για τις σωστές αποφάσεις.

                                                                                 

Υ.Γ Από όσο απέχουν χρονικά τα απομακρυσμένα της Φλωρίνης από το Μποδοσάκειο περισσότερο απέχουν τα απομακρυσμένα των Σερβίων και του Βοίου από την Κοζάνη, άρα το κέντρο είναι η Κοζάνη

 

   Ευχαριστώ

Κ.Ν. Καρακάσης

Απρίλιος 2022

 

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: