«Ν. Βούτσης, για τη μετάταξη της πρώην συζύγου του: Δεν αισθάνομαι απολογούμενος» του Θωμά  Γκατζόφλια  

By on 21/06/2019

Έχει απόλυτο δίκιο ???????

Πολύ σωστά σημειώνει ο πρόεδρος της Βουλής: ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ:“Μετά την πολιτική θύελλα που έχει ξεσπάσει, ο Νίκος Βούτσης απάντησε για τις φωτογραφικές τροπολογίες και τις μετατάξεις, δηλώνοντας πως δεν αισθάνεται «ίχνος ενοχής και ευθύνης». Πηγή: www.lifo.gr.” Ο εν λόγω πρόεδρος ξέχασε ότι ανήκει στο κόμμα που επαγγέλονταν και επαγγέλλεται, “ότι εμείς δεν είμαστε το παλιό αλλά το νέο”

Με την υπ’ αριθμ. 167/2018 γνωμοδότησή του το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους απάντησε σε ερωτήματα σχετικά με την υπαγωγή διαζευγμένης ασφαλισμένης στην ασφάλιση του φορέα ασθένειας του πρώην συζύγου της, ως έμμεσο (προστατευόμενο) μέλος της οικογένειας αυτού………….δηλαδή να υπαχθεί στην ασφάλιση του φορέα ασθένειας του πρώην συζύγου της, ως έμμεσο (προστατευόμενο) μέλος της οικογένειας αυτού. (ομόφ.)»”

Στην εφημερίδα της κυβερνήσεως σημειώνεται μεταξύ των άλλων                 “ (2456/11) για τον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας (Ε.Κ.Π.Υ.) του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) ………………………………Ο Κανονισμός αυτός τροποποιήθηκε με την Κ.Υ.Α. με αριθμό 90380/5383/738/2012 (ΦΕΚ Τεύχος Β’, 1233/11.04.2012) και στη συνέχεια τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με την Κ.Υ.Α. με αριθμό ΕΜΠ5 (ΦΕΚ Τεύχος Β’, 3054/18.11.2012). Σύμφωνα, λοιπόν, με το άρθρο 3 του εν λόγω –ήδη πολλάκις τροποποιηθέντος – Κανονισμού, στις ρυθμίσεις του υπάγονται και τα μέλη της οικογένειας του ασφαλισμένου»

Βλέπετε ότι το Ελληνικό  Κοινοβούλιο διαχρονικά μερίμνησε (και πολύ καλά έκανε) για την προστασία της/του πρώην συζύγου στην ασφάλιση (Παροχές Υγειονομικών Υπηρεσιών).

Ξέχασε προφανώς προς το παρόν να συμπεριλάβει με ΝΟΜΟ και την εργασιακή προστασία συγγενών, πρώην συζύγων και φίλων ώστε να προσλαμβάνονται στην Ελληνική Βουλή, ως προνομιούχοι ?????? Έχουμε μία απορία: Γιατί κανείς υπάλληλος από την Βουλή δεν ζητάει μετάθεση ή μετάταξη;

Επομένως θα μπορούσε ο πρόεδρος της Βουλής ή το Προεδρείο όλων των κομμάτων ή  και όλοι οι 300 να κάνουν ένα νόμο εκ των υστέρων (όπως γίνεται με τα Προεδρικά Διατάγματα) και να καλύψουν ή να νομιμοποιήσουν όλες τις τοποθετήσεις, μετατάξεις και μεταθέσεις στη Βουλή  διαχρονικά????? Μάλλον δεν το σκέφτηκαν????.

Σήμερα οι αριθμοί του προσωπικού της Βουλής έχουν ως εξής:

«ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ : ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ενημερώθηκε: 08/10/17 – 10:58 Η επίσημη καταγραφή δείχνει πως οι υπάλληλοι ανέρχονται σήμερα σε 1.477,  που ανεβαίνουν σε 2.073 αν προστεθούν και οι επιστημονικοί συνεργάτες των βουλευτών. Ειδικότερα, οι μόνιμοι υπάλληλοι ανέρχονται σε 572, οι εργαζόμενοι με συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου (ορισμένου και αορίστου) σε 697, οι ειδικοί φρουροί σε 68, οι μετακλητοί σε 140 και οι επιστημονικοί συνεργάτες σε 596.»

 

Αλήθεια σεβαστοί εκπρόσωποι της Βουλής, σας ρωτάμε δημόσια εάν αυτόν τον αριθμό προβλέπει το Οργανόγραμμα της Βουλής (εάν προβλέπετε στον Κανονισμό της Βουλής);

Η Διακομματική Επιτροπή του Κοινοβουλίου που παίρνει τις αποφάσεις για τις προσλήψεις  και τις μετατάξεις-μεταθέσεις έλαβε υπόψη της ποτέ το Οργανόγραμμα, που ψήφισε η ίδια η Βουλή;   Έλαβε ποτέ υπόψη της τα προσόντα των υπαλλήλων, γι’ αυτές τις μετατάξεις-μεταθέσεις; Και αν ναι με πια προβλεπόμενη (εάν υπάρχει) διαδικασία;

Ό,τι κάνατε  ως τώρα, δεν σας τιμά κανέναν. Και με έμφαση επισημαίνουμε πως σε έναν Περήφανο, αλλά και τόσο ταλαιπωρημένο  Ελληνικό Λαό εντός και εκτός Ελλάδος, δεν αρκεί καμιά δημόσια συγνώμη, όπως αυτή του Πρωθυπουργού της Ελλάδος, αφού στην πράξη, καμιά από τις ψηφισθείσες διατάξεις δεν ακυρώθηκε.

Κύριοι/ες οι ευθύνες σας είναι ποικίλες και μεγάλες. Η λέξη ηθική λείπει παντελώς  και διαχρονικά από αυτές τις ενέργειες σας.

Γι’ αυτόν το χειρισμό και το δικαίωμα της αναξιοκρατίας αυτού του είδους, δεν σας το έδωσε κανένας και είναι τουλάχιστον οι ενέργειες  σας αυτές αστείες. Από σεβασμό στην Δημοκρατία δεν θέλουμε προς το παρόν να  χρησιμοποιήσουμε άλλα επίθετα, απ’ τις εκατοντάδες, που έχει η ελληνική γλώσσα.

 

Θα πρέπει να προβλέπονται δικλίδες ασφαλείας πραγματικές, αντικειμενικές  και εφαρμόσιμες.

Γι’ αυτό, παρακαλούμε, με την Νέα Βουλή να θεσμοθετήστε διακομματικά (και όποιος διαφωνεί να καταγράφεται η άποψη του, δημόσια), ότι οι τοποθετήσεις, μετατάξεις  και προσλήψεις αυτές, θα γίνονται σύμφωνα με τις ανάγκες του Οργανογράμματος της Βουλής, μόνο και αποκλειστικά μέσω του ΑΣΕΠ και όποιος συγγενής, συνεργάτης ή φίλος «προνομιούχος» έχει τα ανάλογα προσόντα να συναγωνίζεται εξίσου μ όλους τους Έλληνες υποψήφιους. Όλα  τα Ελληνόπουλα (500.000 παιδιά, που είναι στο εξωτερικό και τα παιδιά, που είναι στην Ελλάδα) είναι από τον ίδιο Θεό.

 

Επειδή συγκυριακά έχουμε τουλάχιστον 500.000 Ελληνόπουλα στο Εξωτερικό με πάρα πολλά προσόντα (χωρίς αυτό να μειώνει τα παιδιά μας, που βρίσκονται στην Ελλάδα) σας καταθέτουμε τις εργασίες-προτάσεις  μας ( και παρακαλούμε, σε πρώτη φάση να τις μελετήσετε) Νο 4: Α) Η αναδιοργάνωση του Ελληνικού Κράτους ξεκινάει από την κορυφή προς τα κάτω. Β) Παραμονή ή Φυγή των νεοελλήνων από τη χώρα τους; Πρόβλημα ή λύση; ( δημοσιεύτηκε στα ΜΜΕ στις 11-4-2018),  Νο 4α (συνέχεια της Νο 4): Παραμονή ή Φυγή των νεοελλήνων από τη χώρα τους; Πρόβλημα ή λύση; (Δημοσιεύτηκε στα  ΜΜΕ στις 9-5-2018), οι οποίες βρίσκονται στην ιστοσελίδα μας Η Πολιτεία της Ουτοπίαςhttps://thomasgkatzoflias.wordpress.com/. Όλες οι εργασίες μας θα κατατεθούν  σύμφωνα με τους κανονισμούς λειτουργίας  των Οργάνων τους, μετά και τις εθνικές εκλογές στην Ελληνική Βουλή και στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου.

Σεβόμαστε όλους τις θεσμούς της Δημοκρατίας (Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρωθυπουργό και Βουλή με τον Πρόεδρό της, Δικαιοσύνη, Δημοσιογραφία. Κάνουμε έκκληση αυτόν τον σεβασμό πρώτα και κύρια να τον δείχνουν, κάθε μέρα, αυτοί οι πολίτες που αναλαμβάνουν αυτούς τους θώκους με την εντολή του Ελληνικού Λαού, ως παράδειγμα  προς μίμηση.

 

Κύριε Μητσοτάκη είστε ο αυριανός εν δυνάμει Πρωθυπουργός της Ελλάδος, σας προτρέπουμε, ως απλοί πολίτες, να διορθώσετε άμεσα τα κακώς κείμενα. Είμαστε βέβαιοι ότι μπορείτε να το κάνετε γιατί είναι στον χαρακτήρα σας  και είμαστε βέβαιοι ότι ο Ελληνικός Λαός θα σας δώσει την δύναμη να τα υλοποιήσετε. Μπορείτε να μείνετε στην πολιτική ιστορία, ως ο πολιτικός που έκανε και δρομολόγησε τις απαραίτητες αλλαγές του σημερινού Ελληνικού Κράτους. Γνωρίζουμε πως αυτό το εγχείρημα δεν είναι εύκολο, γιατί θα έρθετε αντιμέτωπος με πολλά κατεστημένα, για τα οποία «ελήλυθεν η ώρα» να αλλάξουν.  

Σας ευχόμαστε ειλικρινά να έχετε δύναμη, υγεία και αδιάκοπη βούληση.

 

Κοζάνη  21-6- 2019

 

Θωμάς  Γκατζόφλιας   

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: