Νέο πιλοτικό πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων σε καινοτόμες μεθόδους στον αγροτικό τομέα σε συνεργασία με τον Ο.Α.Ε.Δ. 

By on 09/09/2021

Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας | Νέο πιλοτικό πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων σε καινοτόμες μεθόδους στον αγροτικό τομέα σε συνεργασία με τον Ο.Α.Ε.Δ. 

Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον Ο.Α.Ε.Δ. στο πλαίσιο των νέων δράσεων του για τη συνεχή αναβάθμιση των δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού, δημιούργησαν ένα νέο πιλοτικό πρόγραμμα κατάρτισης 100 ανέργων σε καινοτόμες μεθόδους στον αγροτικό τομέα. 

Το πρόγραμμα, διάρκειας 70 ωρών, σχεδιάστηκε για την ενίσχυση των δεξιοτήτων ανέργων αποφοίτων γεωπονικής κατεύθυνσης ή νέων ανέργων, οι οποίοι είναι γνώστες πληροφορικής και αυτοματισμών και ενδιαφέρονται για την εφαρμογή σύγχρονων και καινοτόμων μεθόδων στην αγροτική παραγωγή. 

Το πιλοτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε εγγεγραμμένους ανέργους 18-60 ετών, αποφοίτους δευτεροβάθμιας, μεταδευτεροβάθμιας ή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με πτυχίο σε συναφείς ειδικότητες με το αντικείμενο, καθώς και γνώση Η/Υ. 

Οι υποβολές αιτήσεων ξεκίνησαν από τις 8 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσουν μέχρι την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου, αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου www.gov.gr στη διεύθυνση:

 

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/psephiakes-dexiotetes/programma-katartises-kainotomes-methodoi-ston-agrotiko-tomea 

  

Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: gov.gr → Εκπαίδευση → Ψηφιακές Δεξιότητες → Πρόγραμμα κατάρτισης “Καινοτόμες μέθοδοι στον αγροτικό τομέα”

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με τη μέθοδο σύγχρονης και ασύγχρονης εξ αποστάσεως κατάρτισης, με εκπαιδευτική και τεχνική υποστήριξη, που θα συμβάλει καθοριστικά στην ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους καταρτιζόμενους και στην επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος.

Στους καταρτιζόμενους που θα ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα χορηγείται Πιστοποιητικό Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης από το Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Το σύστημα διαχείρισης του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) πιστοποιήθηκε πρόσφατα με το διεθνές πρότυπο ISO 21001:2018, από την BQC, διαπιστευμένο ελληνικό φορέα πιστοποίησης  και Εκπαίδευσης, γεγονός που διαφοροποιεί άμεσα το Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. στον τομέα της εκπαίδευσης, καθότι το ISO 21001 επικεντρώνεται στις αλληλεπιδράσεις μεταξύ του εκπαιδευτικού οργανισμού, του εκπαιδευόμενου και άλλων ενδιαφερόμενων μερών, παρέχοντας ύψιστη ποιότητα υπηρεσιών. Προδιαγράφει απαιτήσεις για ένα Σύστημα Διαχείρισης Εκπαιδευτικού Οργανισμού (Σ.Δ.Ε.Ο.), όπου ο οργανισμός αποδεικνύει την ικανότητά του να παρέχει, διαμοιράζεται και παράγει γνώση, παράλληλα με την συμμόρφωσή του με εφαρμόσιμες κανονιστικές και νομοθετικές απαιτήσεις, ενώ παράλληλα στοχεύει στην ικανοποίηση των εκπαιδευομένων και του προσωπικού μέσω της αποτελεσματικής εφαρμογής του Σ.Δ.Ε.Ο., περιλαμβάνοντας διεργασίες για τη συνεχή βελτίωση του συστήματος.

Η έναρξη του προγράμματος θα γίνει στα μέσα Οκτωβρίου και το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στις αρχές Δεκεμβρίου. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται σε απογευματινές ώρες. Να τονιστεί πως οι επιμορφούμενοι άνεργοι οι οποίοι θα επιλεγούν από τον Ο.Α.Ε.Δ. θα παρακολουθήσουν δωρεάν το προαναφερθέν πρόγραμμα, το οποίο θα ολοκληρωθεί με την πραγματοποίηση τελικής, απολογιστικής ημερίδας.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορούν να αναζητηθούν από τη Γραμματεία του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου [email protected]

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: