Μηχανοκίνητη πορεία τιμής στον καιρό μιας ακόμα ανέντιμης κυβέρνησης

By on 29/10/2020

Τα θεμέλιά μου στα βουνά
και τα βουνά σηκώνουν οι λαοί στον ώμο τους
και πάνω τους η μνήμη καίει
άκαυτη βάτος.

Μνήμη του λαού που σε λένε Πίνδο και σε λένε Άθω.

Οδυσσέας Ελύτης

28η Οκτωβρίου 2020. Μέρα γιορτής. Μέρα του ΟΧΙ. Μέρα της έναρξης του Έπους του ’40. Αλλά και άλλη μια μέρα covid19.

Σ’ αυτό το κλίμα, ανάμεσα από κρούσματα και ανακοινώσεις Χαρδαλιά, γιορτάζουμε. 

Γιορτάζουμε και τιμούμε όλους αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους στα χώματα της Μακεδονίας, της Ηπείρου και της Βόρειας Ηπείρου και των οποίων τα κόκκαλα αγιάζουν και σήμερα τα χώματα των βουνών και εκλύουν ελευθερία.

Γιορτάζουμε και τιμούμε όλους αυτούς που με πράξεις και αυτοθυσία ενωμένοι ως έλληνες (χωρίς άλλους προσδιορισμούς) πολέμησαν κατά του ναζισμού και του φασισμού. 

Γιορτάζουμε και τιμούμε όλους αυτούς τους άξιους συνεχιστές (αστυνομία και ένοπλες δυνάμεις) που στον Έβρο πρόσφατα και στη θάλασσα τώρα δίνουν τον αγώνα καθημερινά για την πατρίδα.

Γιορτάζουμε και τιμούμε για να δείξουμε και να αποδείξουμε, έστω και ελάχιστα, ότι η ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ, ως ελληνορθόδοξος τρόπος ζωής, ως τρόπος του «κοινωνείν», ως θυσία του «εγώ» στον βωμό της συνέχειάς της, υπάρχει και σήμερα και είναι αναλλοίωτη. Αποτελεί θεμέλιο της αρετής και του υψηλού φρονήματος των σημερινών υπερασπιστών της πατρίδας ως γνήσιων συνεχιστών στην αδιάλειπτη και αέναη συνέχεια του ελληνισμού στην πορεία της ιστορίας. Αδιαμφισβήτητοι φορείς της δημοκρατίας, οδοδείκτες και φάροι της ανθρωπότητας. 

Και εν μέσω κορωναϊού, δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος από μια μηχανοκίνητη πορεία τιμής σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Εξασφάλιζε την αποφυγή συγχρωτισμού, την δυνατότητα παρουσίας του λαού που θέλει να σηκωθεί από τον καναπέ και να στείλει μήνυμα πατριωτισμού και να αναπτερώσει το φρόνημα αυτών που υπερασπίζονται «βωμούς και εστίες» σήμερα. Τώρα. Αύριο. Πάντα.

Στον αντίποδα η κυβέρνηση. Απέναντι στο λαό. Απέναντι σε μια κίνηση με πατριωτικά και δημοκρατικά χαρακτηριστικά. Απέναντι ακόμα και στην νομιμότητα την οποία αυτή η ίδια επιβάλει, λόγω πανδημίας.  

Αποφασίζει μόλις στις 26/10/2020 «την αναστολή πάσης φύσεως παρελάσεων».  Και όταν αντιλαμβάνεται ότι οι μηχανοκίνητη πορεία δεν είναι παρέλαση, βαφτίζει στις 27/10/2020 εσπευσμένα, αυθαίρετα και με εμφανή παραλογισμό την μηχανοκίνητη πορεία, παρέλαση. 

Ξεσηκώνει την αστυνομία, με εντολή την αποτροπή κάθε μηχανοκίνητης πορείας ανά την Ελλάδα. Δυστυχώς οι αστυνομικοί βρίσκονται σε δίλλημα. Την ώρα που συνάδελφοί τους πολεμούν στον Έβρο και αλλού. Την ώρα που τιμούν και αυτοί τους πεσόντες συναδέλφους τους στον παλλαϊκό αγώνα, υποχρεώνονται να εφαρμόσουν μια παράλογη αλλά επιτακτική εντολή. Και όλα αυτά με πρόσχημα την αποφυγή διασποράς του ιού (λες και περνάει ο ιός από το ένα αυτοκίνητο στο άλλο). 

Το ξέρει και η κυβέρνηση ότι είναι παράλογο. Αντιλαμβάνεται ο πρωθυπουργός , και οι υπουργοί που ερμήνευσαν αυθαίρετα το απαράδεκτο διάταγμα,  ότι διασπορά του ιού δεν γίνεται έτσι. Φοβούνται όμως μη γίνει διασπορά του πατριωτισμού.  Πολιτική απόφαση λοιπόν, που καταδεικνύει περίτρανα το ύφος, το ποιόν, τις προθέσεις και αυτής της κυβέρνησης. Και αυτή η κυβέρνηση δεν είναι του λαού. Και αυτή η κυβέρνηση δεν εκφράζει το φρόνημα του λαού. Δεν τιμά την ψήφο του.

Η μηχανοκίνητη πορεία τιμής (ακόμα και χωρίς να γίνει όπως θα έπρεπε) ανέδειξε τον βίο και την πολιτεία μιας ακόμα ανέντιμης κυβέρνησης.

Υ.Γ.1. Η ιδέα ήταν του ίδιου του πρωθυπουργού του κυρίου Μητσοτάκη, όταν στον καιρό πλήρους lockdown, έβγαλε σε φορτηγό την κυρία Πρωτοψάλτη στις γειτονίες των Αθηνών. Υπάρχει κανείς που δεν αντιλαμβάνεται πλέον την αντίφαση, τον παραλογισμό και τα βαθύτερα αίτια της απαγόρευσης;  

Υ.Γ. 2 Το διάταγμα υπογράφουν δύο ΠΑΣΟΚοι, ένας ΚΝίτης και δύο ΣΑΜΑΡικοί. Ποιός κυβερνά άραγε; 

Υ.Γ. 3 Συγχαρητήρια σε όλους στη Σιάτιστα, στην Πτολεμαΐδα, στη Κοζάνη, σε όλη την Ελλάδα και ευχαριστώ.

Γκουντιός Β. Γιάννης

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: