Με την ταινία “Λάσι γύρνα σπίτι” ξαναρχίζουν οι προβολές ταινιών της Βιβλιοθήκης την Δευτέρα 24 Αυγούστου

By on 23/08/2020

Με την προβολή της ταινίας για μικρούς και μεγάλους “Λάσι γύρνα σπίτι”  ξαναρχίζουν την Δευτέρα 24 Αυγούστου οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, στα πλαίσια των φετινών Λασσανείων. Οι προβολές γίνονται στον πίσω αύλειο χώρο του νέου κτιρίου της Κ.Δ.Β.Κ. (είσοδος από την οδό Αγνώστου Στρατιώτη), ξεκινούν στις 9.30 το βράδυ και η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.  

Η ταινία της Δευτέρας 24/8. 

Λάσι γύρνα σπίτι (Lassie Come Home-1943)

Σκηνοθεσία Φρεντ Μ. Γουίλκοξ

Παίζουν Ρούντι Μακ Ντόουαλ, Ελίζαμπεθ Τείλορ, Έλσα Λάντσεστερ, Ντόναλντ  Κρισπ, Μέι Γουίτι, Νάιγκελ Μπρους, Έντμουντ Γκουέν.

 

Στην εποχή της κατάθλιψης στο Γιορκσάιρ της Αγγλίας, ο κύριος και η κυρία Καρκλάουθ λόγω της οικονομικής κρίσης αναγκάζονται να πουλήσουν το κόλει τους, τη Λάσι, στον πλούσιο Δούκα του Ρούντλινγκ, ο οποίος την θαύμαζε πάντα. Ο νεαρός Τζο Καρκλάουθ, με δυσκολία δέχεται να αποχωριστεί τον αγαπημένο του σκύλο. Η Λάσι, που δεν πολυσυμπαθεί τον Δούκα, βρίσκει τρόπους να ξεφεύγει από αυτόν και να επιστρέψει στον Τζο. Ο Δούκας όμως τη μεταφέρει στο σπίτι του, εκατοντάδες μίλια μακριά στη Σκωτία. Εκεί, η εγγονή του Πρισίλα αισθάνεται την δυστυχία του σκύλου και τον βοηθά να δραπετεύσει. Έτσι η Λάσι ξεκινά το μακρύ ταξίδι για το σπίτι της στο Γιορκσάιρ, αντιμετωπίζοντας πολλούς κινδύνους …

Πρόκειται για την πρώτη ταινία από τις επτά (7) που παρήγαγε η Metro-Goldwyn-Mayer στη δεκαετία του 40, με κεντρικό ήρωα το θρυλικό σκυλί, βασισμένη στην ομότιτλη νουβέλα του Έρικ Νάιτ. Η ταινία ξεκίνησε να γυρίζεται με ένα θηλυκό κόλει, που στην πορεία αντικαταστάθηκε από ένα αρσενικό, τον Παλ, που ανταποκρίνονταν με περισσότερη δύναμη στο ‘’ρόλο’’ του, προσδίδοντας του σχεδόν ανθρώπινα χαρακτηριστικά. Για το ρόλο της Πρισίλα, αρχική επιλογή ήταν η Μαρία Φλιν, που όμως λόγω του φόβου της για τα σκυλιά, αντικαταστάθηκε από την 11χρονη Ελίζαμπεθ Τέιλορ, εδώ στη δεύτερη κινηματογραφική της εμφάνιση, εγκαινιάζοντας έτσι τη συνεργασία της με την Metro και μια μεγάλη περίοδο της καριέρας της με δεκάδες επιτυχίες. Η ταινία αποτέλεσε hit της εποχής, καθώς γυρισμένη με μόλις 666.000 δολάρια, απέφερε πάνω από 4,5 εκατομμύρια, ενώ ήταν υποψήφια για το όσκαρ μοντάζ και έγχρωμης ταινίας.

 

Μέτρα προστασίας

Προκειμένου να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας που συστήνει ο ΕΟΔΥ, στο χώρο θα υπάρχουν πενήντα (50) θέσεις, στην προβλεπόμενη απόσταση μεταξύ τους, καθώς και απολυμαντικά σκευάσματα, ενώ οι θεατές θα πρέπει να φορούν προστατευτική μάσκα.

 

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: