Λάζαρος Μαλούτας: «Ένας Δήμος που θα σέβεται πρώτα και πάνω απ’ όλα τον πολίτη»

By on 18/05/2019

Σε κάθε του ομιλία, σε κάθε του συνάντηση με εκπροσώπους φορέων και απλούς πολίτες, ο υπ. Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας αναφέρει πάντοτε πως στόχος του είναι ο Δήμος Κοζάνης να γίνει ένας δημιουργικός Δήμος. Δε στέκεται όμως μόνο σ’ αυτό, αλλά τονίζει πως πρώτα απ’ όλα θέλει να είναι ένας Δήμος που σέβεται τον πολίτη.

«Ο Δήμος», λέει χαρακτηριστικά  ο Λάζαρος Μαλούτας, «παραμένει πάντοτε ο πλησιέστερος προς τον πολίτη θεσμός. Σ’ αυτόν απευθύνεται συνήθως για πολλά θέματα και σ’ αυτόν ακουμπά για σημαντικά ζητήματα. Αυτό για μας, για το συνδυασμό ΕΝΟΤΗΤΑ, είναι καθοριστικό το να καταλαβαίνει ο κάθε πολίτης πως ο Δήμος του τον αντιμετωπίζει με το σεβασμό που του αξίζει».

Για να επιτευχθεί αυτός ο σημαντικός στόχος η ΕΝΟΤΗΤΑ δεσμεύεται:     

  • Για τη βελτίωση και αναβάθμιση των υπηρεσιών και των παροχών που συνδέονται με την καθημερινότητα των πολιτών, αξιοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία , αλλά και επενδύοντας στη συνεχή κατάρτιση των υπαλλήλων του Δήμου
  • Για το σεβασμό των εισοδημάτων των πολιτών, με συστηματική προσπάθεια ελαχιστοποίησης του κόστους των ανταποδοτικών τελών μέσω της περικοπής των ελαστικών δαπανών (τέλη καθαριότητας, νερού).
  • Για την ενημέρωση με ετήσια λογοδοσία και απολογισμό σε απλή κατανοητή μορφή, ώστε οι πολίτες να γνωρίζουν πού επενδύονται τα έσοδα του Δήμου (κεντρικοί πόροι και δημοτικοί φόροι),ποιες είναι οι δαπάνες και τα έργα. Έτσι, οι πολίτες θα γνωρίζουν τη βασική πορεία και λειτουργία του Δήμου.
  • Για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας – πρόνοιας για τους πολίτες, βελτιώνοντας τα δίκτυα επικοινωνίας και συγκοινωνίας και επεκτείνοντας την λειτουργία του κοινωνικού ιατρείου σε άτομα που δεν έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε αυτό (κινητή μονάδα, προώθηση συνεργασίας με ιδιωτικό τομέα – ταξί, κλινικές κλπ).
  • Για την ενεργοποίηση του ηλεκτρονικού διαλόγου-δημοψηφίσματος με τους πολίτες

 

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: