Κουκουλόπουλος : Ο Πολάκης είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που ξέρουμε

By on 17/12/2019
Κουκουλόπουλος

Το άρθρο του Κώστα Σημίτη στα ΝΕΑ του Σαββάτου (14/12) και η μεταχείρισή του από την εφημερίδα προκάλεσαν ποικίλες αντιδράσεις που εκτείνονται από τα Ελληνοτουρκικά μέχρι την Προεδρία της Δημοκρατίας συμπεριλαμβάνοντας και νότες περί υστεροφημίας.

Όλα ήταν προβλέψιμα εκτός από το διχασμό που προκλήθηκε στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή όχι την ουσία των θέσεων Σημίτη, αλλά την παρέμβαση-απάντηση Πολάκη. Στον πρώην υπουργό και νυν βουλευτή Χανίων απάντησαν με επώνυμες δηλώσεις στελέχη, που συμμετείχαν σε κυβερνητικές θέσεις στην περίοδο Σημίτη και σήμερα βρίσκονται στο ΣΥΡΙΖΑ. Για πρώτη φορά, μάλιστα, υπάρχουν φωνές που επίσης επώνυμα ζητάνε την αποπομπή του γιατί, λέει, είναι ασύμβατη η παρουσία του με το άνοιγμα της προοδευτικής συμμαχίας που επιχειρεί ο Τσίπρας.

Όλοι οι πιο πάνω κάνουν απλά λάθος γιατί ο Πολάκης δεν είναι απλά ένας βουλευτής, ο Πολάκης είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που ξέρουμε. Ενσάρκωσε με τον πιο απόλυτο και πετυχημένο τρόπο το μανιχαϊστικό λόγο, «εμείς και οι άλλοι», που υπήρξε το βασικό αφήγημα ανόδου και διατήρησης του ΣΥΡΙΖΑ στα σημερινά επίπεδα.

Οσο κι αν πήγαινε κάτι στραβά , ολα ηταν καλά γιατι φαντάσου τι έκαναν “οι άλλοι” που εξ ορισμού ειναι άθλιοι, διεφθαρμένοι, μας κατέστρεψαν. Αυτο ηταν και ειναι το δόγμα του ΣΥΡΙΖΑ με τον Πολάκη να το εκπροσωπεί πρώτος και καλύτερος απολαμβάνοντας μια ιδιότυπη ασυλία.

Ποιος άλλος θα ομολογούσε «διπλά βιβλία στο Δήμο» και θα εξακολουθούσε να υπάρχει στα δημόσια πράγματα. Οι παρεμβάσεις του είναι επί παντός επιστητού, ακόμα και για την εξωτερική πολιτική όχι γιατί γνωρίζει κάτι περί αυτής, αλλά γιατί διακηρύττει ότι προσκυνημένοι είναι «οι άλλοι». Ο ίδιος μπορεί να συμμετέχει σε μια Κυβέρνηση που τα δίνει όλα στους ακατανόμαστους χωρίς κανένα πρόβλημα γιατί ανήκει στους «εμείς».

Όσοι πιστεύουν ότι αυτά ανήκουν στο παρελθόν ας αξιολογήσουν το αποτέλεσμα στο Νομό Χανίων και την επικράτηση Πολάκη. Όλοι ξέρουμε ότι πολλοί προοδευτικοί πολίτες που δεν έχουν καμία σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ τον ψήφισαν στις 7 Ιουλίου θεωρώντας τον ως αντιδεξιό ανάχωμα.

Όσο πολλοί κι αν σκέφτηκαν έτσι, παραμένουν μειοψηφία στο ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ όπως έδειξε και η επικράτηση Πολάκη στα Χανιά. Τι θα πράξει ο Τσίπρας με τον Πολάκη το ξέρει ο ίδιος και δεν μας αφορά, είναι όμως βέβαιο πως ο, τι κι αν πράξει τα συμπεράσματα είναι καθαρά.

Τυχόν αποπομπή του φέρνει τον Τσίπρα απέναντι στην πλειοψηφία των ψηφοφόρων του και ακυρώνει το βασικό του αφήγημα. Η παραμονή του είναι ένας καλός λόγος να επαναξιολογήσουν τη στάση τους οι προοδευτικοί πολίτες, που ψήφισαν Τσίπρα χωρίς να είναι ΣΥΡΙΖΑ.

 TheCaller.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: