Καταγγελία για τη λειτουργία του Τμήματος οικιακής οικονομίας και οικολογίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου

By on 30/03/2018

Καλησπέρα σας θα ήθελα να καταγγείλω τα όσα συμβαίνουν στο τμήμα οικιακής οικονομίας και οικολογίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου από το καλοκαίρι οπότε και άλλαξε ο οδηγός σπουδών.

Το τμήμα αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι θα ξεκίναγε τα μαθήματα στις 2 Οκτώβρη, 4 μέρες πριν την συγκεκριμένη ημερομηνία ανακοινώθηκε ότι θα ξεκίναγε στις 9 Οκτώβρη. Τελικά 2 μέρες πιο πριν ανακοινώθηκε ότι στις 9 θα ξεκινάγανε όλα τα έτη εκτός του πρώτου, το οποίο ανακοινώθηκε στις 9 Οκτώβρη ότι θα άρχιζε μετά από 2 μέρες στις 11. Το απόλυτο αλλαλούμ δηλαδή.

Μάλιστα στον Εύδοξο έχουν μείνει τα συγγράμματα από τα μαθήματα του παλιού οδηγού σπουδών. Με την αλλαγή του προγράμματος αφαιρέθηκαν 10 μαθήματα, κυρίως πολλά οικονομικά (Λογιστική, μαθηματικά για τις οικονομικές επιστήμες) με αποτέλεσμα να τίθεται εν αμφιβόλω η αναγνώριση του πτυχίου σαν πτυχίο οικονομολόγου από το οικονομικό επιμελητήριο όπως γινόταν με το προηγούμενο πρόγραμμα σπουδών. Εκτός αυτού με τον νέο οδηγό σπουδών το τμήμα υποβαθμίστηκε καθώς το επίπεδο των μαθημάτων έπεσε. Χαρακτηριστικό είναι το ότι πολλά μαθήματα αντί για τριωρα που αναγράφονται στο πρόγραμμα ολοκληρώνονται στην μία ακόμα και στην μισή ώρα. Ακόμα ένα γεγονός που το ενισχύει αυτό είναι ότι υπήρξε καθηγητής που μετά από μισή ώρα παράδοσης μαθήματος έφυγε με την δικαιολογία ‘Έχω να πάω στην Κηφισιά’. Επιπλέον ακόμα και τώρα Μάρτη μήνα ο νέος οδηγός σπουδών δεν έχει αναρτηθεί πουθενά με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουν οι φοιτητές τι μαθήματα θα έχουν όχι μόνο το επόμενο εξάμηνο αλλά και γενικά κατά την διάρκεια της φοίτησης τους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα πολλοί φοιτητές να εγκαταλείπουν το πανεπιστήμιο ακόμα και για τμήματα ΤΕΙ, καθώς βλέπουν μια σχολή με δυσοίωνο μέλλον.

Να τονίσουμε εδώ ότι πολλά μαθήματα γίνονται με το πολύ 10-15 φοιτητές. Εκτός αυτού στις πρόσφατες εκλογές για πρόεδρο τμήματος εκλέχθηκε νέος πρόεδρος ο οποίος όμως μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει γνωστός, πιθανότατα λόγω της κατάστασης που επικρατεί με το νέο πρόγραμμα σπουδών να φοβάται να πάρει την ευθύνη να πει ότι το πτυχίο υποβαθμίστηκε.

Τέλος θα ήθελα να αναφέρω ένα χαρακτηριστικότατο παράδειγμα της ανοργανωσιάς που επικρατεί. Στο εργαστήριο του μαθήματος της στατιστικής αντί να διδάσκεται το πρόγραμμα SPSS το όποιο είναι το πιο γνωστό και χρήσιμο στην αγορά εργασίας, διδάσκεται στην θέση του ένα άλλο το stata, το οποίο δεν χρησιμοποιείται πουθενά, την στιγμή που οι φοιτητές προμηθεύονται με βιβλία για το SPSS το οποίο χρησιμοποιούνταν μέχρι πέρσι. Τέτοιες σχολές καλό είναι να αποφεύγονται από τους υποψήφιους στο μηχανογραφικό καθώς δεν έχουν τίποτα να δώσουν.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: