Θεατρική παράσταση «Μνήμη»: Σάββατο 10 Ιουλίου, Αρχαιολογικός Χώρος Αιανής (VIDEO)

By on 10/07/2021

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης, ο Δήμος Κοζάνης, το Studio Tessera και οι σκηνοθέτες Στέλιος Βραχνής και Εύη Σαρμή, σας προσκαλούν το Σάββατο 10 Ιουλίου 2021,  στη θεατρική παράσταση «Μνήμη» , στον Αρχαιολογικό Χώρο Αιανής – Αρχαία Πόλη Αιανής, στο λόφο της Μεγάλης Ράχης.

Την εκδήλωση υπό τον γενικό τίτλο «Θέατρο In Situ», διοργανώνεται με αφορμή το έργο του διεθνούς κύρους Έλληνα συγγραφέα Δημήτρη Δημητριάδη

 

Αναλυτικό Πρόγραμμα 

Σάββατο 10 Ιουλίου 2021, ώρα 20:00

«Μνήμη» του Δημήτρη Δημητριάδη (θέατρο)

Σύλληψη / Σκηνοθεσία: Εύη Σαρμή

Πρωτότυπη μουσική / Μουσική επιμέλεια: Kostika Çollaku 

Δραματουργική επεξεργασία: Εύη Σαρμή, Μυρσίνη Καρματζόγλου

Κίνηση / Training: Μυρσίνη Καρματζόγλου, Αλέξανδρος Πιεχόβιακ

Εμψύχωση / training: Πολυξένη Σπυροπούλου

Ηχοληψία / φωτισμός: Λεωνίδας Παλάσκας, Kostika Çollaku

Ηχητική και φωτιστική κάλυψη: Audiolabs

Ηθοποιοί: Μυρσίνη Καρματζόγλου, Αλέξανδρος Τωμαδάκης, Ραφαέλα Τσομπανούδη, Μαρίτα Τσαλκιτζόγλου, Αλέξανδρος Ζαφειριάδης, Χάρης Σισμανίδης

«Η ΜΝΗΜΗ είναι μια παράσταση που ταξιδεύει μέσα στον χρόνο και μέσα στις  μνήμες μας. Ξεκινά από την αρχαιότητα και φτάνει μέχρι το σήμερα. Είναι μια παράσταση Θεάτρου- Ντοκουμέντο( θεατρικό ντοκυμαντέρ) που μετά από μεγάλη ιστορική έρευνα της περιοχής( Κοζάνης- Αιανής) δημιουργήθηκε για τον τόπο αυτό. Στην παράσταση αυτή θα αναγνωρίσετε ιστορίες που έχετε ακούσει, πρόσωπα και μύθους, ιστορίες αγάπης, ιστορίες πόνου και απώλειας και μέσα απ’αυτό το ταξίδι και την ιστορία της Ελλάδας ολόκληρης. Τραγούδια του γάμου, νανουρίσματα, τραγούδια του θέρους και αλλα. Έτσι λοιπόν με όχημα τη μουσική και το τραγούδι, μια ομάδα ερμηνευτών θα μας ταξιδέψει μέσα στον χώρο και στον χρόνο με το κέφι των μπουλουκιών του παρελθόντος. 

Την πρωτότυπη ζωντανή μουσική της παράστασης υπογράφει ο μουσικοσυνθέτης Kostika Çollaku. 

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΗΛΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΗΛΙΚΟ ΚΟΙΝΟ. 

Οι φωτογραφίες από τις πρόβες, που δημοσιεύουμε, είναι του φωτογράφου Νίκου Φιλάτου.

 

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΒΡΟΧΗΣ, η παράσταση θα αναβληθεί για την Τρίτη 13 Ιουλίου, στις 21:00. Το κοινό θα ενημερωθεί εγκαίρως για την τυχόν αναβολή, με δελτίο τύπου, ανάρτηση στο site του μουσείου (www.mouseioaianis.gr), και στο facebook, ενώ δύο ώρες πριν την παράσταση μπορεί να απευθυνθεί στο τηλέφωνο 6948603968.

Στην εκδήλωση θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας από την πανδημία του covid-19, ενώ η συμμετοχή σε αυτές είναι με προκράτηση θέσεων. 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Θερμή παράκληση, οι ενδιαφερόμενοι να προσέλθουν στο χώρο τουλάχιστον μισή ώρα νωρίτερα, ώστε να μην δημιουργηθεί συνωστισμός. Εκτός των ΑΜΕΑ και άλλων ευπαθών ομάδων, παρακαλούμε το κοινό να παρκάρει στην είσοδο του χώρου, σύμφωνα με τις υποδείξεις του προσωπικού, και να ανέβει με τα πόδια στο χώρο της παράστασης. Σημειώνουμε επίσης ότι επιβάλλεται ανάλογη για εξωτερικό χώρο – λόφο ενδυμασία και υπόδυση.

 

Προκράτηση θέσεων:  www.mouseioaianis.gr  

 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd4CsU8Yr0E7gemanpVkkDvZiyZgO9q9IC4CMZhNkG8Iv8l5Q/viewform?usp=sf_link
Πληροφορίες: 2461098800-801 (εσωτ. 5), Δευτέρα ως Παρασκευή, 09:00-15:00

                              
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. 

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: