Η ταινία του Νίκου Κουρού «Cinephile Quarantine» στο Φεστιβάλ της Κύπρου

By on 03/11/2020

Στο 15ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Κύπρου, που θα διεξαχθεί από 15 έως 21 Νοεμβρίου στη Λευκωσία, θα προβληθεί η μικρού μήκους ταινία του Νίκου Κουρού «Cinephile Quarantine» . Η ταινία, γυρίστηκε και ολοκληρώθηκε μέσα σε 15 ημέρες και πρωτοπροβλήθηκε στο ιντερνετικό φεστιβάλ Quarantine Film Challenge όπου απέσπασε το Βραβείο Σκηνοθεσίας, τον περασμένο Ιούνιο.

Γυρισμένη στην αγγλική γλώσσα, κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown, το Μάρτη του 2020, με αποκλειστικά εσωτερικά γυρίσματα, έχει ως θέμα τις ημέρες απομόνωσης λόγω της πανδημίας από την έξαρση του κορωνοϊού, ενός καρκινοπαθή σινεφίλ, που προσαρμόζει τη ζωή του μέσα στο σπίτι του, κάνοντας τις δουλειές ρουτίνας του σπιτιού, βλέποντας ταινίες, διαβάζοντας βιβλία και μιλώντας ιντερνετικά με τους φίλους του. 

Τη μετάφραση των διαλόγων επιμελήθηκε η Judi Caso, το color grading, τα γραφικά και το μοντάζ ο Κωνσταντίνος Μανουσαρίδης, το sound design ο Δημήτρης Στασινός, τη διεύθυνση φωτογραφίας ο Κωνσταντίνος Μανουσαρίδης και ο Νίκος Κουρού. 

Τη μουσική έγραψε ο Σταύρος Παπασταύρου, ενώ στο σενάριο συνεργάστηκαν οι Αλίκη Παπαχελά, ο Πάνος Πανίδης και ο Νίκος Κουρού.

Το τραγούδι των τίτλων, «Youkali» του Kurt Weill, ερμηνεύει η Ελένη Βουδουράκη με συνοδεία πιάνου από τον Μάρκο Κοτσια.

Παίζουν οι Αλίκη Παπαχελά, Ελένη Βουδουράκη, Παναγιώτης Νάκος, Πάνος Πανίδης και ο Νίκος Κουρού.

Η παραγωγή είναι της Creating Memories.

Επίσης, μέσα στο Νοέμβρη, η ταινία μεγάλου μήκους του Νίκου Κουρού, «Μια νύχτα στην κόλαση» , που προβλήθηκε στους κινηματογράφους το 2019, με την Καίτη Φίνου στον πρωταγωνιστικό ρόλο και 220 συνολικά συντελεστές, επιλέχτηκε να είναι μία από τις 20 ταινίες μεγάλου μήκους που θα προβληθούν στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Cinema Lab, που θα λάβει χώρα στην Κολομβία, από 10 έως 15 Δεκεμβρίου.

Στη διαδικασία του τελικού μοντάζ βρίσκεται και η πολυαναμενόμενη μεσαίου μήκους, οικολογικού περιεχομένου, ταινία «Δεν υπάρχει οξυγόνο» , η 9η κατά σειρά ταινία του Νίκου Κουρού, που αρχικά επρόκειτο να προβληθεί μέσα στο 2020. Ο σκηνοθέτης, παρά τις απαιτητικές και δύσκολες λήψεις, σε συνδυασμό με τις δυσμενείς συνθήκες λόγω κορωνοϊού , κατάφερε να την ολοκληρώσει στα μεσοδιαστήματα της καραντίνας, με την ελπίδα ότι θα κυκλοφορήσει σύντομα, μέσα στο 2021.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: