Η ιδιωτική εκπαίδευση με τα κατάλληλα κίνητρα μπορεί να συμβάλει τα μέγιστα στη μεταλιγνιτική περίοδο (Του Κάτανα Χάρη)

By on 28/06/2020
Στις βαλκανικές χώρες, δραστηριοποιούνται πλέον πολλές επιχειρήσεις εξαιτίας της υπέρμετρης και ασταθούς φορολογίας στην Ελλάδα. Οι λύσεις είναι απλές και η πολιτική οφείλει να υπηρετήσει την παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας, ίδιως στις σημερινές κρίσιμες εποχές για τον λαό και την χώρα.

Εφικτό και ορθό είναι να κάνουμε επιτέλους αυτό που κάνει σχεδόν ολόκληρος ο Δυτικός κόσμος, τη δημιουργία ιδιωτικών τριτοβάθμιων σχολών και να μην μας φοβίζει η έννοια του «Ιδιωτικού  Πανεπιστημίου» από το άκουσμα της και μόνο. Ο ανταγωνισμός των δημοσίων και των ιδιωτικών Πανεπιστημίων μόνο οφέλη μπορεί να φέρει στην παιδεία αλλά και την οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Αλήθεια, οι συμπολίτες μας που έχουν ακόμη τη δυνατότητα να στέλνουν τα παιδιά τους στο εξωτερικό για σπουδές, γιατί να μην τα σπουδάζουν εδώ στην Ελλάδα, με ότι συνεπάγεται αυτό στην οικονομία; Γιατί να μην έρχονται και αλλοδαποί φοιτητές εδώ και να αφήνουν τα χρήματα τους στη χώρα μας;

Ειδικότερα για Νομό Κοζάνης η δημιουργία τέτοιων σχολών θα βοηθούσε τα μέγιστα, με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομική αλλά και την πνευματική ανάπτυξη του τόπου, στη λεγόμενη μεταλιγνιτική περίοδο όπου αναμφίβολα ο νομός μας έχει απολέσει ήδη χιλιάδες θέσεις εργασίας. Σε συνεργασία με το καλό πλέον οδικό εθνικό δίκτυο, θα μπορούσε η Δυτική Μακεδονία να λειτουργήσει ως τόπος προσέλκυσης φοιτητών από τα Βαλκάνια. Δυστυχώς έως τώρα ζήσαμε το αντίθετο. Βλέπουμε πλέον και την άσχημη πλευρά της εργασιακής μονοκαλλιέργειας όπου διακατείχε το νομό Κοζάνης επι δεκαετίες. Αναγκαστική όσο ποτέ είναι η στροφή στον κόσμο της ιδιωτικής πρωτοβουλίας εάν θελουμε να συνεχίσει να υπάρχει ο τόπος μας με χαρακτηριστικά οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας.

Η επιχειρηματικότητα απαιτεί ισχυρά κίνητρα ενεργοποίησης με ενίσχυση της ιδιωτικής οικονομίας στην Ελλάδα, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που μπορούν να ηγηθούν στην προσπάθεια εξόδου της χώρας από την κρίση. Ακόμη μια πρόταση λοιπόν προς τους Βουλευτές μας αλλά και προς τον Περιφερειάρχη, που μπορεί κάλλιστα να συμβάλει εάν εντάξουμε την κατηγορία των εκπαιδευτικών, αλλά και των ανθρώπων που επιχειρούν σε σχέση με την ιδιωτική εκπαίδευση, στις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες του νομού Κοζάνης.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: