Η Αθηνά Τερζοπούλου στον οικισμό Καρδιάς και στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Εορδαίας

By on 23/04/2019

Η Αθηνά Τερζοπούλου στον οικισμό Καρδιάς

Στον οικισμό Καρδιάς βρέθηκε χθες, Δευτέρα 22 Απριλίου, το απόγευμα η υποψήφια Δήμαρχος Εορδαίας Αθηνά Τερζοπούλου, ακολουθούμενη από πολλούς υποψηφίους συμβούλους τού συνδυασμού «Δημιουργούμε Μαζί!».

Κατά την επίσκεψή της, είχε την ευκαιρία να συναντήσει και να ανταλλάξει απόψεις με κατοίκους τής περιοχής.

This slideshow requires JavaScript.

Επίσκεψη της Αθηνάς Τερζοπούλου στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Εορδαίας

Το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Εορδαίας επισκέφθηκε σήμερα, 22 Απριλίου, το απόγευμα, η υποψήφια Δήμαρχος Εορδαίας Αθηνά Τερζοπούλου, μαζί με υποψηφίους συμβούλους τού συνδυασμού «Δημιουργούμε Μαζί!» του οποίου είναι επικεφαλής.

Τα μέλη τού Συλλόγου συζήτησαν με την κα. Τερζοπούλου σχετικά με τους στόχους αλλά και τα προβλήματά τους.

Ο Σύλλογος έχει 30 χρόνια λειτουργίας στην Πτολεμαΐδα, η οποία δυστυχώς είναι η δεύτερη πόλη στην Ελλάδα με τα περισσότερα παιδιά με αναπηρία.

Συντηρούν μόνοι τους το Κέντρο Φροντίδας με εκδηλώσεις και εθελοντές, οι οποίοι είναι πάνω από 300, οι ενεργοί όμως είναι λίγοι και εκλεκτοί.

«Έχουμε στόχο και όραμα να μην υπάρχει ανάγκη για την ύπαρξη τού συλλόγου μας, δηλαδή να μην υπάρχουν άλλο παιδιά με αναπηρία» τόνισαν.

Μεγάλο τους μέλημα είναι η λειτουργία του Κέντρου Αυτόνομης Διαβίωσης και Διημέρευσης, το οποίο είναι υπό κατασκευή. Θα στεγάζεται στο κτήριο του γηροκομείου, ένα κτήριο που έφτιαξε η Εκκλησία σε οικόπεδο του Δήμου και το παραχώρησε στο Σύλλογο για χρήση τους.

Αναμένεται να λειτουργήσει έως τον Οκτώβριο του 2020. Θα έχει 24 κλίνες και θα μπορεί να φιλοξενήσει έως 50 άτομα. Θα εργάζονται εκεί 36 άτομα ενώ θα εξυπηρετεί όλη τη Δυτική Μακεδονία.

Ως Σύλλογος ζητούν επίσης να γίνει ειδική κλινική στο Μποδοσάκειο για τα παιδιά με Ειδικές Ανάγκες η οποία θα λειτουργεί ως ανεξάρτητος φορέας. Έτσι, αναβαθμίζεται το Μποδοσάκειο αλλά και λύνεται ένα χρόνιο λειτουργικό πρόβλημα.

«Πρέπει το Κέντρο Διημέρευσης να το παλέψουμε χωρίς διαχωριστικές γραμμές» διευκρίνισαν, συνεχίζοντας: «Φορέας υλοποίησης και διαχείρισης είναι ο Δήμος Εορδαίας, το βλέπουμε όμως δύσκολο να μπορεί να το συντηρήσει ο Δήμος».

Αναφερόμενοι στο Κέντρο Φροντίδας διευκρίνισαν: «Είναι ένα ΚΔΑΠ. Το έχουμε και το στηρίζουμε. Υπάρχει ανάγκη να γίνει δημοτικό ΚΔΑΠ ΑμεΑ. Όταν όμως λειτουργήσει το Κέντρο Αυτόνομης Διαβίωσης και Διημέρευσης δε θα είναι απαραίτητο».

Συνεχίζοντας για τα υπόλοιπα προβλήματα που απασχολούν τα ΑμεΑ στην πόλη μας, επισήμαναν το μεγάλο ζήτημα τής προσβασιμότητας και ιδιαίτερα το εμπόδιο των τραπεζοκαθισμάτων. «Πρέπει να εφαρμόζονται οι νόμοι, να γίνει κάποια συμφωνία με τις καφετέριες και επιτέλους να βγει έξω η δημοτική αστυνομία» σημείωσαν.

Απαράδεκτη βρίσκουν την κατάσταση των δρόμων, ενώ δεν παρέλειψαν να αναφέρουν και το ζήτημα με τα αδέσποτα το οποίο χαρακτήρισαν ως “μάστιγα”.

Συνεχίζοντας με τα πολλά προβλήματα των ΑμεΑ καυτηρίασαν το γεγονός πως ένα αναπηρικό καρότσι κοστίζει 5.000€ ενώ το ταμείο δίνει μόνο 850€.

Πρόσθεσαν πως η πόλη πρέπει να αποκτήσει κι ένα πάρκο για παιδιά με αναπηρία, για την υλοποίηση τού οποίου απαιτείται ένα ποσόν τής τάξεως των 50-70 χιλιάδων ευρώ.

Όσον αφορά το Τμήμα Πρόνοιας του Δήμου Εορδαίας, σημείωσαν πως υπολειτουργεί, ενώ δεν έχει γίνει απογραφή των παιδιών με Αναπηρία που υπάρχουν στην πόλη μας, κάτι που μπορεί να μάθει ο Δήμος από την αρμόδια διεύθυνση της περιφέρειας που δίνει τα προνοιακά επιδόματα.

Η κα. Τερζοπούλου δήλωσε: «παρόλη τη μεγάλη γκάμα των προβλημάτων που μας εκθέσατε, γεμίσατε την καρδιά μας με συναισθήματα. Τα λόγια είναι περιττά, ας το δείξουμε στην πράξη».

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: