Ημέρα πανελλαδικής δράσης για την υγεία Πέμπτη 12 Νοέμβρη , συμβολική κινητοποίηση στο Μποδοσάκειο ΓΝ Πτολεμαΐδας στις 12:00  με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας

By on 10/11/2020

Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ)

Συνδικάτο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Περιοχής Εορδαίας (ΣΕΥΠΕ)

Πανελλήνιος Σύλλογος Αλληλεγγύης Συνταξιούχων ΔΕΗ (ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ)

Κανείς δεν πρέπει να μείνει αμέτοχος απέναντι στην εκρηκτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τόσο με την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων που χτυπάει την πόρτα της λαϊκής εργατικής οικογένειας όσο και με τον συφερτό των νέων αλλά και των παλιών νομοσχέδιων που έχει φέρει η κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα με σκοπό να τσακίσει τα όποια δικαιώματα έχουν απομείνει, δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί από την πάλη της εργατικής τάξης και του λαού.

Το γενικευμένο lockdown που επιβλήθηκε στην χώρα μας ήταν αποτέλεσμα της ανεπάρκειας του κυβερνητικού σχεδιασμού για την λήψη μέτρων της υγειονομικής θωράκισης και προστασίας σε χώρους δουλειάς, στα σχολεία, αφήνοντας γυμνό και υποστελεχωμένο το δημόσιο σύστημα υγείας.

Χάθηκαν 8 πολύτιμοι μήνες, που με την θυσία των πολιτών βγήκαμε από το πρώτο κύμα της πανδημίας, αποκτώντας πείρα και διεκδικώντας μέτρα που θα θωράκιζαν  την χώρα στο επερχόμενο δεύτερο κύμα όπως προέβλεπαν και οι ειδικοί. Υγειονομικοί, ταξικά σωματεία και εργαζόμενοι δείξαμε ότι κάτω από τις μάσκες έχουμε φωνή και ότι δεν μένουμε σιωπηλοί μπροστά στα δίκαια αιτήματα μας, αιτήματα που αφορούν στο αυτονόητο, την προστασία δηλαδή της υγείας μας και των οικογενειών μας.

Η σημερινή εικόνα που αντικρίζουμε είναι απελπιστική και θα γίνει πιο εκρηκτική το επόμενο διάστημα . Τα νοσοκομεία μας έχουν μετατραπεί σε νοσοκομεία μιας νόσου. Μεγάλο ποσοστό των τακτικών χειρουργείων έχουν αναβληθεί. Οι κλίνες ΜΕΘ δεν είναι ούτε στο ελάχιστο αρκετές ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες που υπάρχουν για νοσηλεία. Νοσοκομεία που ενώ οι ασθενείς αυξάνονται δεν υπάρχουν γιατροί στις ειδικότητες που χρειάζονται και χωρίς ακόμα και τώρα να γίνονται μαζικά και επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ σε όλους τους χώρους δουλειάς και παρόλα αυτά δεν έχει γίνει επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και ιατρών και ένταξη τους στον σχεδιασμό της αντιμετώπισης της πανδημίας.

Όλα αυτά βέβαια δεν μας κάνουν εντύπωση μιας και κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες φρόντισαν στο μέγιστο για την απαξίωση του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας κατοχυρώνοντας την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της, μιας και όλες ανεξαρτήτως λογαριάζουν την υγεία του λαού σαν εμπόρευμα στην λογική κόστους – οφέλους, μη λαμβάνοντας κανένα μέτρο για την ενίσχυση, την θωράκιση και προστασία του εργαζόμενου λαού.

Από την άλλη όμως φρόντισε να μοιράσει ζεστό χρήμα σε μεγαλοεπιχειρηματίες και μονοπωλιακούς  ομίλους, σε καναλάρχες, σε ιδιοκτήτες κλινικών. Φροντίζει αντί να δίνει λεφτά για την υγεία και την παιδεία να τα δίνει στους νατοϊκούς σχεδιασμούς κάνοντας την Ελλάδα μαγνήτη επικίνδυνων εξελίξεων. Δείχνει με το δάχτυλο αυτούς που διεκδικούν καλύτερες συνθήκες και εξαντλεί την αυστηρότητα της με τον κατασταλτικό της μηχανισμό απέναντι σε μαθητές ,γονείς ,εκπαιδευτικούς ,συνταξιούχους , ακόμα και σε αυτούς που μέχρι πριν έβλεπε σαν ήρωες τώρα τους βλέπει σαν εχθρούς για την δημόσια εικόνα , εικόνα όμως που γκρεμίζεται μπροστά στην πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που φαίνεται ξεκάθαρα το ποιος είναι αυτός που θα πληρώσει το μάρμαρο για ακόμη μια φορά. Η κυβέρνηση της ΝΔ διάλεξε αυτές τις συγκυρίες , μέσα στην πανδημία για να περάσει ένα σωρό κατάπτυστους και αντιδραστικούς νόμους όπως είναι το 10 ωρο που θα φέρει στους εργαζόμενους, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και οι εκ περιτροπής έχουν αντικαταστήσει το σταθερό και συνεχόμενο ωράριο. Η τηλεργασία με πρόσχημα την πανδημία αξιοποιείται ως φθηνή εργασία στα χέρια των εργοδοτών. Έφερε τον πτωχευτικό κώδικα κάνοντας τον λαό νοικάρη στο ίδιο του το σπίτι.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και πρόνοιας, για να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες ΜΕΘ και μαζικά δωρεάν τεστ. Δημόσιος έλεγχος σε κρίσιμους χώρους όπως είναι οι οίκοι ευγηρίας .
  • Μαζικές προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού.
  • Να μην γίνουν τα νοσοκομεία , νοσοκομεία μιας νόσου. Να ανακληθεί η απόφαση για διακοπή των τακτικών χειρουργείων. Τα χειρουργεία είναι θεραπεία, δε χωράνε αναβολές.
  • Άμεση ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας να παίξει ουσιαστικό ρόλο στην αντιμετώπιση πανδημίας.
  • Μέτρα προστασίας της υγείας των υγειονομικών για να μην χαθούν έστω αυτοί που είναι στην μάχη.
  • Ουσιαστικά μέτρα προστασίας στους χώρους δουλείας και στα σχολεία, με 15 παιδιά ανά τάξη, προσλήψεις εκπαιδευτικών, εξασφάλιση του εξοπλισμού που απαιτείται για την εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Ο ΛΑΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΠΑΛΕΨΕΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ- ΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ!!!  

 

  

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: