Επανεξελέγη επικεφαλής της αυτοδιοικητικής κίνησης ΑΝΤΑΜΑ και υποψήφιος δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού ο Πολυδεύκης Λιάκος

By on 11/02/2019

Παρουσιάστηκαν οι πρώτοι 11 υποψήφιοι σύμβουλοι του συνδυασμού

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 10 Φεβρουαρίου 2019 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων-Βελβεντού παρουσία στελεχών και φίλων, η πρώτη ανοιχτή συγκέντρωση της αυτοδιοκητικής κίνησης ΑΝΤΑΜΑ.

Ξεκινώντας τη διαδικασία, ο -μέχρι τώρα- επικεφαλής της κίνησης Πολυδεύκης Λιάκος αναφέρθηκε πρώτα στον απολογισμό της θητείας 2014-2019, καταγγέλλοντας παράλληλα τη δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο δήμος από την ανυπαρξία και την πλήρη διάλυση της δημοτικής αρχής. Στην συνέχεια έκανε μια σύντομη ενημέρωση για τον νέο αυτοδιοικητικό νόμο «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ» που θα ισχύσει στις επερχόμενες εκλογές, νόμος που «με την απλή αναλογική αλλάζει πολλά», νόμος που -όπως είπε-  επιβάλλει «να μάθουμε να συνεννοούμαστε και να συνεργαζόμαστε…».

Ανατρέχοντας στην περσινή  γενική συνέλευση (Πλατανόρρευμα) και στις πιο πρόσφατες συναντήσεις των μελών της κίνησης, συνόψισε τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί και ήταν κάθοδος στις εκλογές με ανεξάρτητο, πολυσυλλεκτικό συνδυασμό που θα στελεχωθεί με νέα και αξιόλογα πρόσωπα.

Στο θέμα των προεκλογικών συνεργασιών ανέφερε ότι έγιναν κάποιες συναντήσεις με άλλους συνυποψήφιους χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα και πρόσθεσε ότι η κίνηση παραμένει ανοιχτή  και σε μετεκλογικές συνεργασίες που μπορούν να συμφωνηθούν και πριν τις εκλογές.

Η εισήγηση του Πολυδεύκη Λιάκου ολοκληρώθηκε με την αναφορά στις βασικές κατευθύνσεις του προγράμματος της κίνησης ΑΝΤΑΜΑ, που είναι:

– Επαναφορά του Δήμου στην κανονικότητα και στους φυσιολογικούς ρυθμούς λειτουργίας

– Αντιμετώπιση της καθημερινότητας των δημοτών

– Σωστή λειτουργία των κοινωνικών δομών (παιδικοί σταθμοί, ΚΗΦΗ, κ.α.)

– Παρεμβάσεις στην κοινωνία (μέριμνα για τους πραγματικούς άπορους)

– Αναπτυξιακό πρόγραμμα (τοπικός πόρος, ευρωπαϊκά προγράμματα, πρωτογενής & δευτερογενής τομέας, περιβάλλον, τουρισμός, υπηρεσίες ποιότητας ζωής, πολιτισμός, αθλητισμός, κλπ)

Η ολοκλήρωση του προγράμματος της κίνησης θα γίνει κατόπιν επαφών της ομάδας εργασίας του συνδυασμού με παράγοντες της κάθε δημοτικής και τοπικής κοινότητας για την καταγραφή των κατά τόπο προβλημάτων.

Ακολούθησαν ερωτήσεις-τοποθετήσεις των μελών της κίνησης , με τον πρόεδρο της Ελάτης Λευτέρη Παλούκα να εκφράζει σοβαρές ενστάσεις για την στάση του επικεφαλής Πολυδεύκη Λιάκου στο δημοτικό συμβούλιο σε θέματα της Ελάτης (γήπεδο, αρδευτικό Καμβουνίων, αποχιονισμός, καταφύγιο Βουνάσας) και τους λοιπούς ομιλητές (Παπαδημητρίου Αθ., Τσόλης Κ., Βήττας Γ., Θεοφάνου, Νταρλαγιάννης, Πασχαλίδου Μ. κ.α.) να εκφράζουν τις θέσεις τους για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του δήμου και την πορεία της κίνησης μέχρι τις εκλογές.

Στη συνέχεια, από το συντονιστή της διαδικασίας Νίκο Παπαδημόπουλο, ζητήθηκε να κατατεθούν υποψηφιότητες για τη θέση του επικεφαλής της κίνησης στις επερχόμενες εκλογές, με τον μέχρι σήμερα επικεφαλής Πολυδεύκη Λιάκο να καταθέτει τη μοναδική υποψηφιότητα και φυσικά να ανακηρύσσεται και ο νέος επικεφαλής της κίνησης για τις εκλογές του Μαΐου 2019 εν μέσω χειροκροτημάτων από τους παρευρισκόμενους

Τέλος, η συγκέντρωση έκλεισε με την αυτο-παρουσίαση των πρώτων 11 υποψηφίων της αυτοδιοκητικής κίνησης ΑΝΤΑΜΑ του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού, που ήταν (με αλφαβητική σειρά):

  1. Ασλανίδου Μέλι, υπάλληλος ΔΕΗ, με καταγωγή από τα Λεύκαρα.
  2. Βλάχος Αθανάσιος, ιδιωτικός υπάλληλος, από το Μεταξά.
  3. Γκράνας Βαγγέλης, νέος αγρότης, από το Φρούριο.
  4. Θεοφάνου Γιώργος, συμβασιούχος αρχαιολόγος-ξεναγός, από τα Σέρβια.
  5. Κτενίδου Σαββατούλα, εκπαιδευτικός, από τα Κρανίδια.
  6. Παπαδημόπουλος Νίκος, γεωπόνος, από το Πολύρραχο.
  7. Παπαστάμκος Αθανάσιος, υπάλληλος ΥΕΔΔΕ, μέλος ΔΣ εφοριακών Δ. Μακεδονίας, από τα Κρανίδια.
  8. Πασχαλίδου Μαρία, πρόεδρος συνταξιούχων ΙΚΑ Σερβίων, από τις Αυλές.
  9. Σμαράγδα Χρυσούλα, εκπαιδευτικός, από τα Σέρβια.
  10. Τζώρτζης Γιώργος, συνταξιούχος, από το Προσήλιο.
  11. Τσόλης Κίμων, εργαζόμενος ΔΕΗ, από το Πλατανόρρευμα.

Γ.Μαστρ./mikrovalto.gr

Συνάντηση ΑΝΤΑΜΑ στα Σέρβια – Εκλογή Πολυδεύκη Λιάκου (VIDEO)

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: