Επίσκεψη Στάθη Κωνσταντινίδη στις εγκαταστάσεις του Πεζοπόρου Τμήματος της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Δυτ. Μακεδονίας

By on 09/08/2022

Ο Στάθης Κωνσταντινίδης, Βουλευτής Π.Ε Κοζάνης, μετά την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις του Πεζοπόρου Τμήματος της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Δυτ. Μακεδονίας “Ευχαριστούμε θερμά τους πυροσβέστες μας για την τεράστια προσπάθεια”.

Ο μεγάλος καλοκαιρινός εχθρός, οι δασικές πυρκαγιές, έχει κάνει εντονότερη την παρουσία του φέτος, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Χάρη όμως στον έγκαιρο και αποτελεσματικό -μέχρι στιγμής- σχεδιασμό, ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα.
Ένιωσα λοιπόν την ανάγκη να επισκεφθώ το Πεζοπόρο Αερομεταφερόμενο Τμήμα της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Δυτ. Μακεδονίας, που συμμετέχει στην κατάσβεση των πυρκαγιών σε όλη τη χώρα. Είχα εκεί την ευκαιρία να συζητήσω με τα στελέχη του και να τους ευχαριστήσω για τη μεγάλη συνεισφορά τους στην εθνική αυτή προσπάθεια.
Εξαιτίας και της κλιματικής κρίσης, φέτος ο αριθμός πυρκαγιών στην Ε.Ε., μέχρι τώρα ήταν τετραπλάσιος από τον μέσο όρο της τελευταίας 15ετίας (1.926 φέτος, ενώ ο μ.ο. της προηγούμενης 15ετίας ήταν 520.
Σε ό,τι αφορά στην εκδήλωση πυρκαγιών, η κατάσταση στη χώρα είναι αντίστοιχη αλλά οι συνέπειες τους αναλογικά βελτιωμένες.
Κάθε εβδομάδα, οι δυνάμεις πυρόσβεσης αντιμετωπίζουν, κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, εκατοντάδες πυρκαγιές.
Οι δικοί μας πυροσβέστες ήταν στην πρώτη γραμμή, από τη Δαδιά του Έβρου, μέχρι τη Λέσβο και την Ηλεία, και παραμένουν, στη Βάλια Κάλντα κι όπου αλλού χρειαστεί.
Τους ευχαριστώ θερμά και παραμένω δίπλα τους στις δίκαιες διεκδικήσεις τους, με στόχο την αναβάθμιση του σώματος και των υπηρεσιών του.
Ευχαριστώ θερμά τον Διοικητή της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Δυτικής Μακεδονίας, Αρχιπύραρχο Σωτήριο Κορέλα, τον Διοικητή της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Κοζάνης, Πύραρχο Ιωάννη Αμανατίδη και όλα τα στελέχη για τη συνεργασία τους.

_upscale _blur

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: