giapraki.com

Εξιχνίαση απάτης μέσω διαδικτύου στην Κοζάνη

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) ημεδαπών

Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, απάτη μέσω διαδικτύου που τελέστηκε σε βάρος 34χρονου ημεδαπού. 

Συγκεκριμένα, ο 34χρονος την 27-01-2021 κατήγγειλε ότι εξαπατήθηκε, καθώς μετά από τηλεφωνική επικοινωνία για αγορά επεξεργαστή ηλεκτρονικού υπολογιστή μέσω διαδικτύου (ηλεκτρονική αγγελία), πείσθηκε και κατέθεσε σε τραπεζικό λογαριασμό το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ ως προκαταβολή για την αγορά του, χωρίς ωστόσο αυτή να ολοκληρωθεί ως είχε συμφωνηθεί. 

Μετά από αστυνομική έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο (2) ημεδαπών, ενός άνδρα 43 ετών και μίας γυναίκας 44 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για απάτη μέσω διαδικτύου. 

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης. 

Με αφορμή το περιστατικό αυτό, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας υπενθυμίζει ορισμένες χρήσιμες συμβουλές στους πολίτες για την αποφυγή της εξαπάτησής τους μέσω διαδικτύου:

Τονίζεται ότι οι δράστες αποφεύγουν την αυτοπρόσωπη παρουσία με τους παθόντες, επιδιώκοντας αποκλειστικά και μόνο την τηλεφωνική επικοινωνία μαζί τους, μέσω διαφόρων τηλεφωνικών συνδέσεων ή τη διαμεσολάβηση τρίτων προσώπων, για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου εντοπισμού και σύλληψής τους.

 

Exit mobile version