Εκδόσεις Διάπλαση – Γυναίκες της ελληνικής επανάστασης του 1821

By on 04/03/2021

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Διάπλαση τη Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021, Ημέρα της Γυναίκας, δύο βιβλία υπό την ενότητα «Γυναίκες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821», που παρουσιάζουν στους μικρούς μας φίλους δύο ηρωίδες που αφιέρωσαν τη ζωή τους στον αγώνα των Ελλήνων για την ελευθερία τους. Η Μπουμπουλίνα ήταν μια δυναμική γυναίκα που εργάστηκε σκληρά για την υπόθεση της ελληνικής ανεξαρτησίας, μπαίνοντας επικεφαλής του στόλου που ναυπήγησε η ίδια και πολεμώντας στο πλευρό των συντρόφων της. Η Μαντώ Μαυρογένους ήταν μια αρχόντισσα που ξόδεψε όλη της την περιουσία για να βοηθήσει τους συμπατριώτες της να πολεμήσουν τους Οθωμανούς, μπαίνοντας μάλιστα η ίδια μπροστά σε πολλές πολεμικές συγκρούσεις. Τις ιστορίες των σπουδαίων αυτών μορφών του 1821 ζωντανεύουν τα πρωτότυπα κείμενα της Χρυσάνθης Καραΐσκου και η εξαιρετική εικονογράφηση της Κατερίνας Βερούτσου.

ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ: Μπουμπουλίνα 

ΕΙΚΟΝΟΓΡΆΦΗΣΗ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΕΡΟΥΤΣΟΥ

Η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα υπήρξε μία από τις σημαντικότερες μορφές του 1821, μια δυναμική γυναίκα που εργάστηκε σκληρά για την υπόθεση της ελληνικής ανεξαρτησίας, μπαίνοντας επικεφαλής του στόλου που ναυπήγησε η ίδια και πολεμώντας στο πλευρό των συντρόφων της.

Η πρωτότυπα γραμμένη και εξαιρετικά εικονογραφημένη ιστορία μιας ηρωίδας που αφιέρωσε τη ζωή της στον αγώνα των Ελλήνων για την ελευθερία τους.

ISBN 978-960-567-247-8

Τιμή: 12,00 €

ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ: Μαντώ Μαυρογένους

ΕΙΚΟΝΟΓΡΆΦΗΣΗ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΕΡΟΥΤΣΟΥ

Η Μαντώ Μαυρογένους υπήρξε μία από τις σημαντικότερες μορφές του 1821, μια αρχόντισσα που ξόδεψε όλη της την περιουσία για να βοηθήσει τους συμπατριώτες της να πολεμήσουν τους Οθωμανούς, μπαίνοντας μάλιστα η ίδια μπροστά σε πολλές πολεμικές συγκρούσεις.

 

Η πρωτότυπα γραμμένη και εξαιρετικά εικονογραφημένη ιστορία μιας ηρωίδας που αφιέρωσε τη ζωή της στον αγώνα των Ελλήνων για την ελευθερία τους.

 

ISBN 978-960-567-248-5

Τιμή: 12,00 €

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: