Διεθνής διάκριση του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας / Ενδυματολογίας, του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

By on 15/02/2021

Δεύτερη Διεθνής Διάκριση για το Εργαστήριο Σκηνογραφίας / Ενδυματολογίας της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Δεύτερη διεθνής διάκριση μέσα σε λίγες μέρες για το Εργαστήριο Σκηνογραφίας / Ενδυματολογίας, του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με τη συμμετοχή τεσσάρων φοιτητών έπειτα από διεθνή διαγωνισμό, στην έκθεση Σκηνογραφίας / Ενδυματολογίας που διοργανώνει η διαδικτυακή πλατφόρμα School of Scenography, με έδρα το Λονδίνο.

Συγκεκριμένα οι σκηνογραφικές και ενδυματολογικές μελέτες των Γιούλης Δούκα, Αναστάση Μεκερίδη, Άντας Μπιμπίρη και Μαρίας Παναγιωτόπουλου επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν στην διαδικτυακή έκθεση με θέμα την όπερα La Traviata του Giuseppe Verdi, που διοργανώνει η πλατφόρμα School of Scenography. Αξιοσημείωτο είναι ότι τα έργα των Γιούλης Δούκα και Αναστάση Μεκερίδη έχουν σαν αφορμή ιστορικά κτήρια και χώρους της πόλης της Φλώρινας, όπως το κτίριο της Αγίας Όλγας και το κτίριο του Δημαρχείου. Οι μελέτες των φοιτητών τοποθετούν τη σκηνική δράση των έργων στα εν λόγω ιστορικά κτήρια συνδέοντας το τοπικό στοιχείο με τη διεθνή καλλιτεχνική παράδοση. Οι σκηνογραφικές και ενδυματολογικές μελέτες των φοιτητών υπήρξαν αποτέλεσμα καλλιτεχνικής έρευνας στο πλαίσιο των διδακτικών ενοτήτων Σκηνογραφία / Ενδυματολογία για την Όπερα και Σκηνογραφία / Ενδυματολογία για την Τοποειδική Παράσταση Όπερας.

Η έκθεση είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί και με φυσικό τρόπο τον ερχόμενο Μάρτιο στο Λονδίνο, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, ενώ διαφορετικά θα παρουσιαστεί σε δεύτερο χρόνο.

Ο φορέας School of Scenography είναι αφιερωμένος στη διεθνή έρευνα στον τομέα της Σκηνογραφίας και Ενδυματολογίας σε επίπεδο καλλιτεχνικής πρακτικής και ακαδημαϊκής διδασκαλίας και έρευνας. Στις δράσεις του συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων διοργανώσεις workshops, διαλέξεων, παραστάσεων, εκθέσεων, εκδόσεις καθώς και η επιμέλεια και έκδοση του περιοδικού The Scenographer. Την επιμέλεια, οργάνωση και το συντονισμό της συμμετοχής των φοιτητών είχε ο διδάσκοντας του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών και Υπεύθυνος του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας/Ενδυματολογίας, κ. Τάσος Πρωτοψάλτου.

Τα έργα της έκθεσης είναι επισκέψιμα στους διαδικτυακούς τόπους:

Facebook: School of Scenography

Instagram: schoolofscenography

This slideshow requires JavaScript.

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: