ΔΕΗ: Τα επόμενα βήματα μετά τα τιμολόγια

By on 03/09/2019

Η λύση που δόθηκε στο ταμειακό πρόβλημα της ΔΕΗ, μετά τις αποφάσεις για τα τιμολόγια, δίνει τον απαραίτητο χρόνο ώστε να προχωρήσουν τα επόμενα βήματα και να αντιμετωπιστεί το δομικό πρόβλημα βιωσιμότητας της Επιχείρησης.

Και αυτό διότι ως γνωστόν οι ήπιες αυξήσεις που έγιναν, δίνουν το πράσινο φως, αφού ξεπεραστεί ο κάβος της δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων στα τέλη Σεπτεμβρίου, να προχωρήσουν οι αναγκαίες εκείνες δράσεις που θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα βιωσιμότητας της επιχείρησης και θα την επαναφέρουν σε αναπτυξιακή τροχιά τόσο μεσοπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα.

Η επίλυση του ταμειακού προβλήματος της επιχείρησης, οδηγεί πλέον στο επόμενο ζητούμενο που είναι να γίνουν τα αναγκαία βήματα που θα οδηγήσουν σε επίλυση το δομικό πρόβλημα βιωσιμότητας της Επιχείρησης.

Πρόκειται για τις προαναγγελίες που έχουν γίνει για την εκπόνηση νέου business plan, που θα εξειδικεύει θέματα όπως η ανταγωνιστική λειτουργία της εταιρείας, η δυναμική είσοδος της ΔΕΗ στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, η στρατηγική στον κλάδο της εμπορίας, ο ψηφιακός μετασχηματισμός κλπ. Παράλληλα θα τρέξει και η υπόθεση της πώλησης ποσοστού του ΔΕΔΔΗΕ, δηλαδή του διαχειριστή του συστήματος διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.

Μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων α᾽ εξαμήνου, ο επόμενος κάβος που θα πρέπει να ξεπεραστεί από την Επιχείρηση, αφορά στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, εκεί όπου ως γνωστόν θα κριθούν θέματα όπως η αλλαγή του στόχου για τον περιορισμό του μεριδίου της ΔΕΗ στην προμήθεια, που αποτελεί ένα από τα ζητούμενα για την εταιρεία.

Σε κάθε περίπτωση ο πήχης έχει μπει πλέον ψηλά για τη νέα διοίκηση, υπό την έννοια ότι καλείται όχι μόνο ξεπεράσει τα πρόσκαιρα προβλήματα της Επιχείρησης, αλλά και να σχεδιάσει και να εφαρμόσει το επιχειρησιακό πλάνο που θα οδηγήσει στην οριστική ανάταξη και επιστροφή της Επιχείρησης σε βιώσιμη τροχιά.

.capital.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: