Δήμος Γρεβενών: «Ταξιδεύω Γρεβενά» – Πέτρινα Γεφύρια, Πέτρινα Στολίδια (Βίντεο)

By on 12/06/2022

Με κεντρικό σύνθημα «Ταξιδεύω Γρεβενά», ο Δήμος Γρεβενών δημιούργησε ένα νέο διαδικτυακό μουσικό βίντεο, προβάλλοντας μερικά από τα ομορφότερα και εμβληματικότερα πέτρινα γεφύρια του τόπου μας, πραγματικά στολίδια τέχνης και τεχνικής, τριγυρισμένα από κρυστάλλινα ποτάμια, πυκνά δάση και επιβλητικά βουνά.

 

Στο βίντεο παρουσιάζονται τα μοναδικά τοξωτά πετρογέφυρα της Πραμόριτσας, του Αζίζ Αγά, του Ζιάκα, της Πορτίτσας, του Σταμπέκη, του Ματσαγκάνη, του Κάστρου, του Δασυλλίου, στα Καγκέλια, του Δοτσικού, του Παπατάκη και του Σταυροποτάμου, με τις περίτεχνες ημικυκλικές τους καμάρες και τα γερά λίθινά τους βάθρα, που καρτερικά σας περιμένουν να τα περιδιαβείτε.

Αναμφίβολα, η φιλόξενη περιοχή μας, αποτελεί έναν ιδανικό τουριστικό προορισμό τεσσάρων εποχών όπου μικροί και μεγάλοι μπορούν να απολαύσουν από κοντά την μαγεία της ανεξάντλητης φύσης και των ξεχωριστών μνημείων, ανακαλύπτοντας έτσι εναλλακτικούς τρόπους απόδρασης και ψυχαγωγίας.

 

Υπενθυμίζεται ότι επισκέπτες και δημότες, μπορούν επίσης να ενημερωθούν εύκολα και πολύπλευρα για χαρακτηριστικά αξιοθέατα του Δήμου μας (εκκλησίεςμουσείααρχαιολογικούς χώρους αλλά και πέτρινα γεφύρια), μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα του Προγράμματος IT CULTURE (http://roadstoculture.eu/el/) – μια συνεργασία του Δήμου Γρεβενών και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Γρεβενών – παρέχοντας εμπεριστατωμένες και χρήσιμες πληροφορίες, με εικόνα και ήχο, για την πλούσια πολιτισμική και ιστορική μας παράδοση. Παράλληλα, μπορείτε να κατεβάσετε απευθείας στο κινητό σας, σε ηλεκτρονική μορφή PDF, τον χάρτη των πολιτιστικών διαδρόμων του IT CULTURE, κάνοντας απλά ένα κλικ ΕΔΩ.

Κλείνοντας, διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία «τα δικαιώματα επί των απεικονιζόμενων μνημείων ανήκουν στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (ν.4858/2021)».

 

 

Γραφείο Τύπου

 Δημάρχου Γρεβενών

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: