Γιώργος Αμανατίδης: «Υπογράφηκε, από τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, η Απόφαση χρηματοδότησης των υλοτομικών εργασιών έτους 2020 στους παραδασόβιους οικισμούς»

By on 13/07/2020

Με το από 29-05-2020 Δελτίο Τύπου ενημερώναμε ότι δρομολογήθηκαν οι αναγκαίες διαδικασίες για άμεση και επαρκή χρηματοδότηση των υλοτομικών εργασιών έτους 2020.

Με το από 02-07-2020 Δελτίο Τύπου με  τίτλο “Έγκαιρα και σε επαρκή ποσότητα τα ξύλα στους παραδασόβιους οικισμούς” ενημερώναμε τους ενδιαφερόμενους για την προώθηση όλων των διαδικασιών και την αναμενόμενη υπογραφή της Απόφασης έγκρισης της πίστωσης για έγκαιρη και συνολική κάλυψη των αναγκών των κατοίκων.

Σε συνέχεια των ανωτέρω ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης υπέγραψε, στις 09-07-2020, την αύξηση των πιστώσεων κατά 600.000 ευρώ. Με τον τρόπο αυτό θα καλυφθούν άμεσα και με επάρκεια οι ανάγκες για ξύλευση των δασών στους παραδασόβιους οικισμούς.

Θυμίζουμε ότι στη συνάντηση που έγινε στο Τσοτύλι στις 24-09-2019 για το θέμα αυτό, παρουσία πολλών κατοίκων, δεσμεύτηκα ότι το 2020 η υλοτόμηση θα γίνει στην ώρα της.

Μετά την παραπάνω Απόφαση μπορούν να ξεκινήσουν οι εργασίες υλοτόμησης ακόμη και από τον Ιούλιο, με ευνοϊκές συνθήκες, ασφάλεια και με τη ζητούμενη ποιότητα ξυλείας.

Η συνέπεια λόγων και πράξεων, προς όφελος των πολιτών του Ν. Κοζάνης, αποτελεί δέσμευσή μου. 

Θερμές ευχαριστίες στα αρμόδια Υπουργεία.

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: